autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu iepure si verdeturi

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Ingrediente
2 jumatati de iepure de casa, adica spatele intreg... pulpele le pregatesc de o fripturica, 5 oua, 1 ceapa mare, 1 gogosar, 1 ardei, 1 morcov mic ras, 200 gr spanac tocat, cateva buchetele de brocoli, boia de ardei dulce, sare de mare, piper proaspat rasnit, putina nucsoara, 50 ml vin alb sec, 5 linguri suc de rosii, frunze dafin, boabe de piper, 3-4 foi placinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin. Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt.
Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati ceapa tocata, presarati putina sare si caliti. Cand devine aurie adaugati boiaua de ardei, amestecati energic. Aruncati peste ardeiul, gogosarul taiate cubulete potrivite, morcovul ras pe razatoarea mica si amestecati. Adaugati putina apa si lasati la fiert pana se inmoaie legumele. Puneti carnea de iepure tocata, vinul sare dupa gust, sucul de rosii si lasati la fiert pana scade.
Intr-o cratita caliti spanacul cu nucsoara, putina sare de mare si piper proaspat rasnit.
Separat caliti putin bucatelele mici de broccoli.
Pregatiti o tava rotunda (26cm) ungand-o bine de tot cu unt. Asezati o foaie de placinta, ungeti cu unt topit sau putin ulei, asezati a doua foia de placinta, ungeti iarasi si tot asa pana terminati cele 3-4 foi... eu am avut 3 si jumate' ca s-a flendurit la decongelat si manevrat si .... asta e. Aranjati-le astfel incat sa fie intinse pe toata suprafata tavii, inclusiv pe margini. Buuunn!
Puneti apoi, cu lingura si nivelati, o jumatate din compozitia de legume si carnita. Peste intindeti un strat din jumatate de compozitie de spanac. Apoi procedati la fel cu celelate doua jumatati din compozitii.... adica iar strat de carnita, iar strat de spanac. Deasupra puneti bucatelele mici de broccoli, calite separat. Peste toate astea intindeti cu pensula stratul de oua bine batute.
Dati la cuptor la foc moderat si coaceti pana ce se intareste.
Serviti-o rece! E sublim!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iepure si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole scazuta cu costita prajita

Fasole scazuta cu costita prajita

1) cu fasole alba: se inmoaie fasolea cu o seara inainte, se incalzeste untura ( sau uleiul ) se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Parmigiano cu sos Marinara

Pui Parmigiano cu sos Marinara

Pentru sosul marinara, decojim rosiile si le taiem cubulete mai mici. Curatam si pisam usturoiul.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

    Arata nemaipomenit,trebuie sa incerc,multumesc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 jumatati de iepure de casa
  • adica spatele intreg... pulpele le pregatesc de o fripturica
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei
  • 1 morcov mic ras
  • 200 gr spanac tocat
  • cateva buchetele de brocoli
  • boia de ardei dulce
  • sare de mare
  • piper proaspat rasnit
  • putina nucsoara
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 linguri suc de rosii
  • frunze dafin
  • boabe de piper
  • 3-4 foi placinta

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Arata nemaipomenit,trebuie sa incerc,multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piure de telina si cartofi