autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu iepure si verdeturi

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Ingrediente
2 jumatati de iepure de casa, adica spatele intreg... pulpele le pregatesc de o fripturica, 5 oua, 1 ceapa mare, 1 gogosar, 1 ardei, 1 morcov mic ras, 200 gr spanac tocat, cateva buchetele de brocoli, boia de ardei dulce, sare de mare, piper proaspat rasnit, putina nucsoara, 50 ml vin alb sec, 5 linguri suc de rosii, frunze dafin, boabe de piper, 3-4 foi placinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin. Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt.
Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati ceapa tocata, presarati putina sare si caliti. Cand devine aurie adaugati boiaua de ardei, amestecati energic. Aruncati peste ardeiul, gogosarul taiate cubulete potrivite, morcovul ras pe razatoarea mica si amestecati. Adaugati putina apa si lasati la fiert pana se inmoaie legumele. Puneti carnea de iepure tocata, vinul sare dupa gust, sucul de rosii si lasati la fiert pana scade.
Intr-o cratita caliti spanacul cu nucsoara, putina sare de mare si piper proaspat rasnit.
Separat caliti putin bucatelele mici de broccoli.
Pregatiti o tava rotunda (26cm) ungand-o bine de tot cu unt. Asezati o foaie de placinta, ungeti cu unt topit sau putin ulei, asezati a doua foia de placinta, ungeti iarasi si tot asa pana terminati cele 3-4 foi... eu am avut 3 si jumate' ca s-a flendurit la decongelat si manevrat si .... asta e. Aranjati-le astfel incat sa fie intinse pe toata suprafata tavii, inclusiv pe margini. Buuunn!
Puneti apoi, cu lingura si nivelati, o jumatate din compozitia de legume si carnita. Peste intindeti un strat din jumatate de compozitie de spanac. Apoi procedati la fel cu celelate doua jumatati din compozitii.... adica iar strat de carnita, iar strat de spanac. Deasupra puneti bucatelele mici de broccoli, calite separat. Peste toate astea intindeti cu pensula stratul de oua bine batute.
Dati la cuptor la foc moderat si coaceti pana ce se intareste.
Serviti-o rece! E sublim!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iepure si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete in stil italian

Vinete in stil italian

Vinetele spalate se taie pe lungime, se cresteaza usor dupa care se fierb 5 min. in apa cu sare.Se

48 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risotto cu friptura de pui

Risotto cu friptura de pui

Ardeii grasi taiati cubulete se calesc in putin ulei apoi se adauga risotto din punga si 4 linguri

14 voturi    12 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

    Arata nemaipomenit,trebuie sa incerc,multumesc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 jumatati de iepure de casa
  • adica spatele intreg... pulpele le pregatesc de o fripturica
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei
  • 1 morcov mic ras
  • 200 gr spanac tocat
  • cateva buchetele de brocoli
  • boia de ardei dulce
  • sare de mare
  • piper proaspat rasnit
  • putina nucsoara
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 linguri suc de rosii
  • frunze dafin
  • boabe de piper
  • 3-4 foi placinta

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Arata nemaipomenit,trebuie sa incerc,multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Praz cu masline