autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu lapte batut

Autor: florescu lacramioara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florescu lacramioara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
500g foi, 3 oua, 1 pahar de lapte batut, 1 pahar ulei, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 200g stafide, 100g mac si esenta., , SIROPUL: 1 pahar zahar si 2 pahare de apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se pun in tava unsa 3 foi, compozitia si iar 3 foi si iar compozitie, pana terminati foile, cand s-a copt se pune siropul fierbinte si se tine la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu lapte batut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Stratienco Doinita , 11 mai 2014

    buna placinta

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Si eu fac placinta cu mai mult iaurt, dar fara sa mai insiropez.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2009

    Reteta aceasta am vazut ca o prepara machedonii, diferenta: ei pun mai mult iaurt.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g foi
  • 3 oua
  • 1 pahar de lapte batut
  • 1 pahar ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200g stafide
  • 100g mac si esenta.
  • SIROPUL: 1 pahar zahar si 2 pahare de apa

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Si eu fac placinta cu mai mult iaurt, dar fara sa mai insiropez.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec delicios glazurat