autor:

cristi burciu

» » Dulciuri diverse

PLACINTA CU MERE

Autor: cristi burciu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristi burciu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
10 mere mari, preferabil moi, 8 linguri de zahar vanilat, 1 lingurita de praf de scortisoara, 200 ml apa minerala, 500 grame de faina, 8 linguri de ulei de masline, 50 grame de margarina vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul din apa minerala, faina si ulei de masline. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini si devine o coca omogena;
Se pastreaza trei linguri de faina care se amesteca cu margarina vegetala;
Se ia un praf de faina si se intinde pe masa. Atentie! Masa trebuie bine spalata inainte si dezinfectata;
Se intinde o foaie din aluat pe masa pudrata cu faina, facand tot posibilul ca foaia de aluat sa fie cat mai subtire;
Se intinde pasta de margarina cu faina peste foaia de aluat;
Se impacheteaza foaia de aluat cu umplutura din margarina inspre interior;
Se ia foaia de aluat impachetata si se tine la frigider timp de o ora;
Se rad cele 10 mere subtire (pe partea mica a razatoarei);
Se ia acum cratita mare in care se pun merele rase si zaharul, presarandu-se pe deasupra praful de scortisoara;
Se pune cratita la foc mic si se lasa pentru a se evapora sucul lasat de mere;
Se scoate de la frigider foaia de aluat, abia atunci cand sucul merelor s-a evaporat;
Se unge o tava cu ulei de masline si se presara un praf de faina uniform pe tava. Coca se imparte in doua foi si se intinde mai intai una dintre foi pe tava;
Se pun merele peste prima foaie si apoi se pune cea de-a doua foaie peste, este mai bine sa nu se faca contact intre cele doua foi de aluat;
Se baga placinta la cuptor cu cuptorul bine incins si se tine cam 45 de minute, pana cand s-a rumenit;
Placinta cu mere se serveste dupa ce s-a racit putin, taindu-se placinta in patratele.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Placinta taraneasca cu mere

Placinta taraneasca cu mere

Merele se dau prin razatoare, se calesc in ulei sau unt. Se adauga zaharul, scortisoara, se lasa

12 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 mere mari
  • preferabil moi
  • 8 linguri de zahar vanilat
  • 1 lingurita de praf de scortisoara
  • 200 ml apa minerala
  • 500 grame de faina
  • 8 linguri de ulei de masline
  • 50 grame de margarina vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de cristi burciu
Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturionul se curata, se spala, se lasa la scurs si apoi se portioneaza in felii. Se presara cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu aromă de portocale