Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente pt. aluat:
  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 50 gr zahar brun
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 mere mari dulci-acrisoare
  • o lingura de amidon
  • 75 gr zahar brun
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 50 gr stafide
  • un ou batut pentru uns aluatul

Mod de preparare

1. Preparam un aluat fraged din faina, unt, zahar, coaja de lamaie, praful de sare si la urma, adaugam galbenusul si o lingura cu apa rece. Framantam aluatul usor, doar atat cat sa se amestece bine toate ingredientele, dupa care il punem intr-o folie si il tinem la frigider cel putin o jumatate de ora.

2. Spalam merele, le curatam de coaja si de casuta samburilor, apoi le taiem felii. Le asezam intr-o cratita, apoi adaugam peste ele zaharul, stafidele, coaja de lamaie, praful de ghimbir si doua-trei linguri cu apa. Le lasam sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pana cand merele se inmoaie usor. Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca complet. Adaugam in compozitie amidonul si amestecam bine.

3. Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua, astfel incat, o bucata sa fie mai mare, cam 3/4 din aluat, iar cu cealalata mai mica, o sa invelim placinta. Bucata mai mare o intintem intr-o forma rotunda din ceramica (diametru aproximativ 20 cm), apoi adaugam compozitia cu mere. Intindem bucata mica de aluat si taiem fasii cu care imbracam placinta.

4. Ungem zabrelele din aluat cu ou batut si introducem placinta in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40-50 de minute la foc potrivit.

5. Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se racoreasca, dupa care o taiem felii si o servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise