autor:

Licuta Marin

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu mere

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pt. aluat:, 200 gr faina, 125 gr unt, 50 gr zahar brun, o lingurita coaja de lamaie rasa, 1 galbenus de ou, un praf de sare, , Pentru umplutura:, 5-6 mere mari dulci-acrisoare, o lingura de amidon, 75 gr zahar brun, o lingurita coaja de lamaie rasa, 1/2 lingurita praf de ghimbir, 50 gr stafide, un ou batut pentru uns aluatul

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

1. Preparam un aluat fraged din faina, unt, zahar, coaja de lamaie, praful de sare si la urma, adaugam galbenusul si o lingura cu apa rece. Framantam aluatul usor, doar atat cat sa se amestece bine toate ingredientele, dupa care il punem intr-o folie si il tinem la frigider cel putin o jumatate de ora.
2. Spalam merele, le curatam de coaja si de casuta samburilor, apoi le taiem felii. Le asezam intr-o cratita, apoi adaugam peste ele zaharul, stafidele, coaja de lamaie, praful de ghimbir si doua-trei linguri cu apa. Le lasam sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pana cand merele se inmoaie usor. Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca complet. Adaugam in compozitie amidonul si amestecam bine.
3. Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua, astfel incat, o bucata sa fie mai mare, cam 3/4 din aluat, iar cu cealalata mai mica, o sa invelim placinta. Bucata mai mare o intintem intr-o forma rotunda din ceramica (diametru aproximativ 20 cm), apoi adaugam compozitia cu mere. Intindem bucata mica de aluat si taiem fasii cu care imbracam placinta.
4. Ungem zabrelele din aluat cu ou batut si introducem placinta in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40-50 de minute la foc potrivit.
5. Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se racoreasca, dupa care o taiem felii si o servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si dulceata de visine

Placinta cu mere si dulceata de visine

Se amesteca toate ingredientele uscate in ordinea enumerata pana rezulta un aluat omogen si usor

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta

45 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Lucia , 02 octombrie 2014

    minunata

  • Fara foto

    cristina , 08 decembrie 2013

    cu amidon????

  • Fara foto

    Vivianne Toma , 17 noiembrie 2013

    Am respectat întocmai reteta si a ieșit super...ms mult ptr reteta

    • Fara foto

      Vivianne Toma , 17 noiembrie 2013

      Delicioasa

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Fara foto

      Lacramioara Iftimie , 10 noiembrie 2013

      delicioasa!!

    • Fara foto

      Ionut Dima , 06 iulie 2013

      Foarte buna!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 27 februarie 2013

      Multumesc Sidy!!!Pup!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 februarie 2013

      Minunat arata !!! Cand aud de placinta , tarta sau prajitura cu mere, sunt prima.Imi plac de mor... Delicioasa ! Te tzuc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt. aluat:
  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 50 gr zahar brun
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 mere mari dulci-acrisoare
  • o lingura de amidon
  • 75 gr zahar brun
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 50 gr stafide
  • un ou batut pentru uns aluatul

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

cristina

cu amidon????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Flori din foietaj cu ananas