Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un vas drojdia si adaugam apa usor calduta, uleiul si adaugam treptat faina pana se desprinde de maini.
Dupa ce am framantat aluatul il punem la un loc cald si-l lasam sa se odihneasca (aproximativ jumatate de ora).
Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam prin razatoare (sau le putem marunti cu ajutorul robotului). Apoi punem intr-o cratita merele si zaharul si le calim un pic.
Dupa ce coca a crescut o impartim in 2, punem faina pe masa si cu sucitorul intindem prima foaie de aluat astfel incat sa fie de marimea tavii.
Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina. Punem foaia de aluat in tava si apoi adaugam merele rase egal in toata tava, facem a doua foaie de aluat dupa care o asezam peste merele rase.
Inainte de o da tava la cuptor batem un ou si ungem pe deasupra pentru a da luciu placintei.
Placinta va sta 30 de minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.
Dupa ce placinta s-a copt o vom pudra cu zaharul vanilat.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii