Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un vas drojdia si adaugam apa usor calduta, uleiul si adaugam treptat faina pana se desprinde de maini.
Dupa ce am framantat aluatul il punem la un loc cald si-l lasam sa se odihneasca (aproximativ jumatate de ora).
Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam prin razatoare (sau le putem marunti cu ajutorul robotului). Apoi punem intr-o cratita merele si zaharul si le calim un pic.
Dupa ce coca a crescut o impartim in 2, punem faina pe masa si cu sucitorul intindem prima foaie de aluat astfel incat sa fie de marimea tavii.
Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina. Punem foaia de aluat in tava si apoi adaugam merele rase egal in toata tava, facem a doua foaie de aluat dupa care o asezam peste merele rase.
Inainte de o da tava la cuptor batem un ou si ungem pe deasupra pentru a da luciu placintei.
Placinta va sta 30 de minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.
Dupa ce placinta s-a copt o vom pudra cu zaharul vanilat.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii