Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un vas drojdia si adaugam apa usor calduta, uleiul si adaugam treptat faina pana se desprinde de maini.
Dupa ce am framantat aluatul il punem la un loc cald si-l lasam sa se odihneasca (aproximativ jumatate de ora).
Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam prin razatoare (sau le putem marunti cu ajutorul robotului). Apoi punem intr-o cratita merele si zaharul si le calim un pic.
Dupa ce coca a crescut o impartim in 2, punem faina pe masa si cu sucitorul intindem prima foaie de aluat astfel incat sa fie de marimea tavii.
Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina. Punem foaia de aluat in tava si apoi adaugam merele rase egal in toata tava, facem a doua foaie de aluat dupa care o asezam peste merele rase.
Inainte de o da tava la cuptor batem un ou si ungem pe deasupra pentru a da luciu placintei.
Placinta va sta 30 de minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.
Dupa ce placinta s-a copt o vom pudra cu zaharul vanilat.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii