autor:

Anca Rm

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu mere

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, - 100 gr unt, - 150 gr untura, - 600 gr faina, - 250 ml apa, - 1 lingurita otet, - 1 lingura zahar, - praf de sare, Pt umplutura:, - 1.5 kg de mere curatate, - 2-3 linguri de zahar, - o lingurita pudra de anason / scortisoara, - 50 gr unt, - zeama de la jumate de lamaie, Extra :, - 1 ou pentru uns, - faina pentru infainat masa de lucru

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul
Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei.
Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam. Cand zaharul este dizolvat, adaugam totul peste faina.
Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios.
Acest aluat il invelim in folie alimentara si il punem la frigider ca sa se intareasca, aproximativ 1-2 ore sau peste noapte.
Umplutura:
Merele le spalam si curatam de coaja si seminte, se pot lasa cu coaja, asta daca sunt sanatoase. Eu am avut 1.5 kg de mere gata curatate.
Intr-un vas, pe foc, punem untul la topit si adaugam merele, zaharul si pudra de anason sau scortisoara si zeama de la jumate de lamaie.
Le calim si le lasam deoparte sa se raceasca.
Aluatul racit il impartim in doua parti si intindem prima jumate de aluat. Il asezam in tava (28x40cm). Din loc in loc, il intepam cu furculita. Asezam peste el merele calite si racite, iar peste acestea, jumatea de aluat ramasa.
Ungem foaie de deasupra cu ou batut si apoi o impungem cu furculita.
Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta invartita cu mere si crema caramel

Placinta invartita cu mere si crema caramel

Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Crusta: Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare

34 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 100 gr unt
  • - 150 gr untura
  • - 600 gr faina
  • - 250 ml apa
  • - 1 lingurita otet
  • - 1 lingura zahar
  • - praf de sare
  • Pt umplutura:
  • - 1.5 kg de mere curatate
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - o lingurita pudra de anason / scortisoara
  • - 50 gr unt
  • - zeama de la jumate de lamaie
  • Extra :
  • - 1 ou pentru uns
  • - faina pentru infainat masa de lucru

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose