Placinta cu mere

Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 100 gr unt
  • - 150 gr untura
  • - 600 gr faina
  • - 250 ml apa
  • - 1 lingurita otet
  • - 1 lingura zahar
  • - praf de sare
  • Pt umplutura:
  • - 1.5 kg de mere curatate
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - o lingurita pudra de anason / scortisoara
  • - 50 gr unt
  • - zeama de la jumate de lamaie
  • Extra :
  • - 1 ou pentru uns
  • - faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Aluatul

Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei.

Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam. Cand zaharul este dizolvat, adaugam totul peste faina.

Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios.

Acest aluat il invelim in folie alimentara si il punem la frigider ca sa se intareasca, aproximativ 1-2 ore sau peste noapte.

Umplutura:

Merele le spalam si curatam de coaja si seminte, se pot lasa cu coaja, asta daca sunt sanatoase. Eu am avut 1.5 kg de mere gata curatate.

Intr-un vas, pe foc, punem untul la topit si adaugam merele, zaharul si pudra de anason sau scortisoara si zeama de la jumate de lamaie.

Le calim si le lasam deoparte sa se raceasca.

Aluatul racit il impartim in doua parti si intindem prima jumate de aluat. Il asezam in tava (28x40cm). Din loc in loc, il intepam cu furculita. Asezam peste el merele calite si racite, iar peste acestea, jumatea de aluat ramasa.

Ungem foaie de deasupra cu ou batut si apoi o impungem cu furculita.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise