autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
apa minerala 230ml, - faina 430g, - ulei 7 linguri, - margarina 50g amestecata cu 2 linguri de faina, - mere 10 buc., - zahar 8 linguri, - scortisoara, - zahar vanilat 1 pliculet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru a face foile amestecati apa minerala, faina si uleiul pana cand nu se mai lipesc de maini. Amestecati cele 2 linguri de faina cu margarina, pana cand se omogenizeaza perfect si rezulta o crema usor de intins. Pudrati masa cu faina si intindeti din aluat o foaie cat puteti de subtire, pe care intindeti crema cat mai uniform. Le impachetati si le bagati la frigier pentru cel putin 30 min.
Intre timp radeti merele, amestecati-le cu zaharul si scortisoara intr-o cratita si puneti-le la foc mic pentru a mai ingrosa compozitia. Este foarte important sa nu ramana prea multa zeama deoarece foaia de jos ar putea sa nu se coaca.

Unge-ti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina, impartiti coca in 2 parti egale si intindeti 2 foi. Puneti prima foaie in tava, adaugati merele calite, a doua foaie si bagati-le la cuptor cam 45-50 de minute la foc mic. Placinta cu mere se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita sa fiarba pana nu mai

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Retete de post
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Se spală merele, se curăţă de coajă şi se taie in jumatati si se curata de seminte,şi se taie

14 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • apa minerala 230ml
  • - faina 430g
  • - ulei 7 linguri
  • - margarina 50g amestecata cu 2 linguri de faina
  • - mere 10 buc.
  • - zahar 8 linguri
  • - scortisoara
  • - zahar vanilat 1 pliculet

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata