Foile
Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.
Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.
Umplutura
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama. Daca nu aveti timp puneti un strat de pesmet pe prima foaie in tava. Daca e prea multa zeama, exista riscul ca foaia de jos sa nu se coaca.
Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se pune prima foaie in tava, merele (calite), a doua foaie si se da la cuptor la foc mic-mediu (375°F) cam 45 minute. Cand s-a rumenit este gata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii