autor:

» » Prajituri

Placinta cu mere

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
Foi, 15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml), 15 linguri de faina cu varf (425 g), 7 linguri de ulei, 50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina, Umplutura, 10 mere mari, 6-8 linguri de zahar, 1 ligurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Foile
Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.
Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.
Umplutura
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama. Daca nu aveti timp puneti un strat de pesmet pe prima foaie in tava. Daca e prea multa zeama, exista riscul ca foaia de jos sa nu se coaca.
Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se pune prima foaie in tava, merele (calite), a doua foaie si se da la cuptor la foc mic-mediu (375°F) cam 45 minute. Cand s-a rumenit este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta invartita cu mere si crema caramel

Placinta invartita cu mere si crema caramel

Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Crusta: Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare

34 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml)
  • 15 linguri de faina cu varf (425 g)
  • 7 linguri de ulei
  • 50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina
  • Umplutura
  • 10 mere mari
  • 6-8 linguri de zahar
  • 1 ligurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pachetele de ciocolata cu gem