autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere (din aluat fraged)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 300 g faina,, * 200 g unt (margarina),, * 100 g zahar farin,, * 2 oua,, * 2 g bicarbonat,, * 2 ml otet,, * 2 g sare,, * zahar vanilat (5-10 g),, * 500 g mere rase conservate sau 1 kg mere proaspete,, * 50 g pesmet,, * 1 g scortisoara.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Untul (margarina) se bate cu 50 g zahar farin, pina se spumeaza. Se adauga treptat ouale, sarea si o parte din zaharul vanilat si se continua baterea pina cind compozitia devine ca o crema. Se adauga apoi bicarbonatul dizolvat in otet si faina, amestecind user componentele pina se incorporeaza toata faina si se omogenizeaza compozitia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute. Merele rase se amesteca cu 25 g pesmet, 20 g zahar si scortisoara. Aluatul se imparte in doua parti egale. O parte se intinde pe planseta pudrata cu faina, obtinind o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita pe toata suprafata si se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata. Se scoate si se raceste in tava. Dupa racire, se pudreaza cu pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform, se pudreaza restul de pesmet si se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel. Se introduce la cuptor si se coace la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se portioneaza in diferite forme, se pudreaza cu zahar si se asaza pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (din aluat fraged)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere si aluat fraged

Placinta cu mere si aluat fraged

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua

88 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din aluat foietaj si mere

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g faina,
  • * 200 g unt (margarina),
  • * 100 g zahar farin,
  • * 2 oua,
  • * 2 g bicarbonat,
  • * 2 ml otet,
  • * 2 g sare,
  • * zahar vanilat (5-10 g),
  • * 500 g mere rase conservate sau 1 kg mere proaspete,
  • * 50 g pesmet,
  • * 1 g scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri aromate (de post)