Dovleacul,merele si gutuile curatate de coaja si seminte se rad,se pun intr-un vas cu fundul gros in untul incins,se amesteca mereu sa nu se lipeasca iar spre sfarsit se adauga sare si zahar;dupa ce s-a evaporat tot sucul lasat de dovleac,mere si gutui,se opreste focul si se lasa sa se raceasca bine
Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte cald,oul batut,sare,restul de lapte pus cate putin iar cand a rezultat un aluat lipicios,se framanta adaugand cate putin unt topit;se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bucatarie;in acest timp se adauga la umplutura aromele,coaja rasa de lamaie,scortisoara si se omogenizeaza totul bine.
Aluatul crescut,se imparte in bucati egale,se intind foi subtiri,se pune pe fiecare foaie cate 2-3linguri de umplutura,apoi miez de nuca taiat cu cutitul,se ruleaza,se pun rulourile in tava cu hartie de copt si se mai lasa 15-20min,dupa care se pune la cuptor si se tine 40min la foc mic,pana se rumeneste.
Se scoate tava din cuptor si se acopera cu 2prosoape de bucatarie pentru fragezime.
Se taie placinta,se pudreaza cu zahar si se serveste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii