autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere dovleac si gutui

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2016

Ingrediente
1dovleac mic placintar, 1kg mere, 1kg gutui, 2linguri zahar, 100g unt, 2linguri scortisoara, coaja rasa de lamaie, 1/2lingurita sare, miez de nuca, Aluat:, 500g faina, 1plic drojdie uscata, 1cana cu lapte cald, 100g unt, un praf de sare, 1ou

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Dovleacul,merele si gutuile curatate de coaja si seminte se rad,se pun intr-un vas cu fundul gros in untul incins,se amesteca mereu sa nu se lipeasca iar spre sfarsit se adauga sare si zahar;dupa ce s-a evaporat tot sucul lasat de dovleac,mere si gutui,se opreste focul si se lasa sa se raceasca bine
Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte cald,oul batut,sare,restul de lapte pus cate putin iar cand a rezultat un aluat lipicios,se framanta adaugand cate putin unt topit;se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bucatarie;in acest timp se adauga la umplutura aromele,coaja rasa de lamaie,scortisoara si se omogenizeaza totul bine.
Aluatul crescut,se imparte in bucati egale,se intind foi subtiri,se pune pe fiecare foaie cate 2-3linguri de umplutura,apoi miez de nuca taiat cu cutitul,se ruleaza,se pun rulourile in tava cu hartie de copt si se mai lasa 15-20min,dupa care se pune la cuptor si se tine 40min la foc mic,pana se rumeneste.
Se scoate tava din cuptor si se acopera cu 2prosoape de bucatarie pentru fragezime.
Se taie placinta,se pudreaza cu zahar si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere dovleac si gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Aceasta este reteta clasica de aici,si de aici au iesit multe altele cu tot felul de adaugari sau

12 voturi    12 comentarii
45h
Dulciuri diverse
Desert zebra

Desert zebra

Smintina se amesteca cu brinza si cu zaharul pudra, de adaugat jelatin(se inmoaie in 50gr de lapte).Amestecam

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1dovleac mic placintar
  • 1kg mere
  • 1kg gutui
  • 2linguri zahar
  • 100g unt
  • 2linguri scortisoara
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2lingurita sare
  • miez de nuca
  • Aluat:
  • 500g faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 1cana cu lapte cald
  • 100g unt
  • un praf de sare
  • 1ou

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Baclava