Placinta cu mere dovleac si gutui

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere dovleac si gutui

Ingrediente

  • 1dovleac mic placintar
  • 1kg mere
  • 1kg gutui
  • 2linguri zahar
  • 100g unt
  • 2linguri scortisoara
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2lingurita sare
  • miez de nuca
  • Aluat:
  • 500g faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 1cana cu lapte cald
  • 100g unt
  • un praf de sare
  • 1ou

Mod de preparare

Dovleacul,merele si gutuile curatate de coaja si seminte se rad,se pun intr-un vas cu fundul gros in untul incins,se amesteca mereu sa nu se lipeasca iar spre sfarsit se adauga sare si zahar;dupa ce s-a evaporat tot sucul lasat de dovleac,mere si gutui,se opreste focul si se lasa sa se raceasca bine

Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte cald,oul batut,sare,restul de lapte pus cate putin iar cand a rezultat un aluat lipicios,se framanta adaugand cate putin unt topit;se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bucatarie;in acest timp se adauga la umplutura aromele,coaja rasa de lamaie,scortisoara si se omogenizeaza totul bine.

Aluatul crescut,se imparte in bucati egale,se intind foi subtiri,se pune pe fiecare foaie cate 2-3linguri de umplutura,apoi miez de nuca taiat cu cutitul,se ruleaza,se pun rulourile in tava cu hartie de copt si se mai lasa 15-20min,dupa care se pune la cuptor si se tine 40min la foc mic,pana se rumeneste.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu 2prosoape de bucatarie pentru fragezime.

Se taie placinta,se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor