Placinta cu mere si dulceata de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere si dulceata de visine

Ingrediente

  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • 1,5 kg mere
  • 1 borcan de dulceata de visine

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele uscate in ordinea enumerata pana rezulta un aluat omogen si usor de manevrat si intins.

Merele se curata si se da pe razatoare, adaugam la sfarsit dulceata de visine. Optional, daca ni se pare ca avem prea mult lichid adaugam 3 linguri de gris.

Se imparte aluatul in doua si se intinde fiecare parte.

Se unge tava cu unt, presaram o lingura de gris si adaugam foaia intinsa peste care punem merele cu dulceata si deasupra cealalta foaie.

Se lasa la cuptor 30 de min (difera in functie de cuptor), se lasa la racit, se taie si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise