Mai intai se pregateste aluatul pentru placinta, intr-un castron punem 600 gr faina, in mijloc punem drojdia (drojdia se dizolva cu o lingurita de zahar si putina sare, amestecam pana se topeste), coaja de lamaie rasa, esenta de rom, un cub de margarina, apa calduta cat sa incorporam compozitia.(un secret - ca sa iasa aluatul fraged punem si o lingurita de otet). Dupa ce am terminat de framantat o lasam 30 minute \"sa se odihneasca\". Apoi presaram din cantitatea de faina ramasa pe masa, si punem aluatul pe care il vom intinde, pana ce foia devine subtire. Dupa ce am intins foaia, radem 2-3 mere, punem putin zahar vanilat, scortisoara, si nuca macinata, o stropim cu putin ulei sau margarina topita si incepem sa o rulam, asa vom face cu fiecare foaie in parte. Tapetam o tava cu putin ulei si faina, dupa care punem in tava foaia umpluta. Le mai lasam putin sa creasca si in tava si le dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil. Separat facem un sirop din zahar si apa, iar cand placinta incepe sa se rumeneasca putin, o scoatem din cuptor si o ungem pe deasupra cu acest sirop pentru a capata o culoare frumoasa si o dam din nou la cuptor pt 10\'.
Dupa ce o scoatem din cuptor o pudram cu zahar pudra

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii