Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Ingrediente

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite gris
  • 300 g muschi file
  • 200 g piept de pui file
  • 250 g cascaval feliat
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.

Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia,uleiul ,ouale si sarea.

Amestecam bine folosind o lingura.

Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.

Turnam jumatate de aluat in tava.

Pudram aluatul cu gris si adaugam un strat de muschi file

un strat de piept de pui file

si un strat de cascaval asa cum se poate vedea mai jos.

Acoperim totul cu aluatul ramas.

Pudram suprafata placintei cu cimbru uscat.

Acoperim tava de placinta cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca circa 30 min. la temperatura camerei.

In acest timp preincalzim cuptorul.

Coacem placinta la 160 grade timp de 20-25 min.(facem testul scobitorii sa vedem daca aceasta este coapta).

Cand placinta este gata facuta,scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Placinta este buna atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor