autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente - pentru aluat: 2 1/2 cani de faina, , 150 g unt taiat bucatele, , 2-3 linguri suc de lamaie, , 1-2 linguri de apa., Umplutura: 30 g unt, , 2 felii de sunca, , 4 fire de praz taiate in ineluse subtiri, , 1-2 linguri de otet alb de vin, , 1/4 cana faina, , 1 cana lapte, , 2 oua, , 1 cana de cascaval ras, , 1 lingurita piper macinat, , galbenus pentru glasat, , verdeturi (patrunjel, marar).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul. Se unge o forma rotunda de budinca cu unt topit. Aluatul - Se amesteca faina cu untul taiat, se framanta bine cu mana (circa 1 minut), pana se obtine o compozitie sfaramicioasa. Se adauga sucul de lamaie si apa, se continua framantatul pana se obtine un aluat neted. Daca e necesar, se mai adauga apa. Se formeaza un cocolos, se inveleste cu o folie de plastic si se baga 30 de minute la frigider. Umplutura - Se incinge untul si se prajeste sunca taiata felii, pana devine crocanta. Se adauga prazul si se lasa 5 minute sa se inmoaie. Se adauga faina si otetul si se amesteca. Se ia cratita de pe foc. Se toarna putin cate putin laptele, amestecandu-se mereu. Se pune din nou pe foc si se amesteca pana ce sosul da in clocot si se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga ouale, cascavalul si piperul. - Se ia 2/3 din aluat, se intinde pe o planseta si foaia obtinuta se pune pe fundul formei, ridicandu-se si pe margini. Se intinde uniform umplutura. Se intinde cu sucitorul si restul de aluat ramas si se acopera umplutura de praz. Se lipesc marginile de aluat, apoi se unge deasupra cu galbenus de ou. Se fac trei incizii in capacul de aluat, pentru ca vaporii sa poata iesi. Se da la cuptor 30-40 de minute, pana ce tarta capata o culoare auriu-maronie. Cand se serveste, se presara (la alegere) cu verdeturi tocate. Se taie felii, ca un tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz si cartofi

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente - pentru aluat: 2 1/2 cani de faina
  • 150 g unt taiat bucatele
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 1-2 linguri de apa.
  • Umplutura: 30 g unt
  • 2 felii de sunca
  • 4 fire de praz taiate in ineluse subtiri
  • 1-2 linguri de otet alb de vin
  • 1/4 cana faina
  • 1 cana lapte
  • 2 oua
  • 1 cana de cascaval ras
  • 1 lingurita piper macinat
  • galbenus pentru glasat
  • verdeturi (patrunjel
  • marar).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu doua umpluturi