Placinta cu praz

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente - pentru aluat: 2 1/2 cani de faina,
  • 150 g unt taiat bucatele,
  • 2-3 linguri suc de lamaie,
  • 1-2 linguri de apa.
  • Umplutura: 30 g unt,
  • 2 felii de sunca,
  • 4 fire de praz taiate in ineluse subtiri,
  • 1-2 linguri de otet alb de vin,
  • 1/4 cana faina,
  • 1 cana lapte,
  • 2 oua,
  • 1 cana de cascaval ras,
  • 1 lingurita piper macinat,
  • galbenus pentru glasat,
  • verdeturi (patrunjel, marar).

Mod de preparare

Se porneste cuptorul. Se unge o forma rotunda de budinca cu unt topit. Aluatul - Se amesteca faina cu untul taiat, se framanta bine cu mana (circa 1 minut), pana se obtine o compozitie sfaramicioasa. Se adauga sucul de lamaie si apa, se continua framantatul pana se obtine un aluat neted. Daca e necesar, se mai adauga apa. Se formeaza un cocolos, se inveleste cu o folie de plastic si se baga 30 de minute la frigider. Umplutura - Se incinge untul si se prajeste sunca taiata felii, pana devine crocanta. Se adauga prazul si se lasa 5 minute sa se inmoaie. Se adauga faina si otetul si se amesteca. Se ia cratita de pe foc. Se toarna putin cate putin laptele, amestecandu-se mereu. Se pune din nou pe foc si se amesteca pana ce sosul da in clocot si se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga ouale, cascavalul si piperul. - Se ia 2/3 din aluat, se intinde pe o planseta si foaia obtinuta se pune pe fundul formei, ridicandu-se si pe margini. Se intinde uniform umplutura. Se intinde cu sucitorul si restul de aluat ramas si se acopera umplutura de praz. Se lipesc marginile de aluat, apoi se unge deasupra cu galbenus de ou. Se fac trei incizii in capacul de aluat, pentru ca vaporii sa poata iesi. Se da la cuptor 30-40 de minute, pana ce tarta capata o culoare auriu-maronie. Cand se serveste, se presara (la alegere) cu verdeturi tocate. Se taie felii, ca un tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise