autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu praz si sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
pentru aluat - 350 g faina, , 125 ml lapte, , 1/2 cub de drojdie, , 1 lingurita zahar,, 2 linguri unt topit, , 1 lingurita sare, , putina faina pentru framantat, , putin ulei pentru uns., Pentru umplutura - 250 g ceapa, , 400 g praz, , 2 linguri unt, , 250 g sunca, , sare, , piper, , 1 varf de cutit nucsoara, , 2 linguri faina, , 30 g smantana, , 3 galbenusuri, , 1 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se adauga laptele caldut, drojdia si zaharul. Se amesteca cu faina, se incorporeaza untul si sarea si se framanta aluatul, care se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta o data pe planseta si se intinde. Se imbraca cu el o forma rotunda (26-28 cm diametru), se ridica si pe margini si se apasa cu degetele. Se taie ceapa si prazul rondele subtiri si se calesc putin in untul incins. Se adauga sunca taiata fasii si se caleste si ea. Se ia tigaia de pe foc, se condimenteaza amestecul de legume si sunca (cu sare, piper si nucsoara), se lasa sa se raceasca si se intinde peste aluatul din forma. Se amesteca bine faina cu smantana si galbenusurile, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt. Se gusta de sare si piper si se toarna peste umplutura. Se da tarta la cuptorul incins la 200°C, se coace 40-45 de minute si se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru aluat - 350 g faina
  • 125 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingurita sare
  • putina faina pentru framantat
  • putin ulei pentru uns.
  • Pentru umplutura - 250 g ceapa
  • 400 g praz
  • 2 linguri unt
  • 250 g sunca
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 2 linguri faina
  • 30 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala