autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu praz si sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
pentru aluat - 350 g faina, , 125 ml lapte, , 1/2 cub de drojdie, , 1 lingurita zahar,, 2 linguri unt topit, , 1 lingurita sare, , putina faina pentru framantat, , putin ulei pentru uns., Pentru umplutura - 250 g ceapa, , 400 g praz, , 2 linguri unt, , 250 g sunca, , sare, , piper, , 1 varf de cutit nucsoara, , 2 linguri faina, , 30 g smantana, , 3 galbenusuri, , 1 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se adauga laptele caldut, drojdia si zaharul. Se amesteca cu faina, se incorporeaza untul si sarea si se framanta aluatul, care se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta o data pe planseta si se intinde. Se imbraca cu el o forma rotunda (26-28 cm diametru), se ridica si pe margini si se apasa cu degetele. Se taie ceapa si prazul rondele subtiri si se calesc putin in untul incins. Se adauga sunca taiata fasii si se caleste si ea. Se ia tigaia de pe foc, se condimenteaza amestecul de legume si sunca (cu sare, piper si nucsoara), se lasa sa se raceasca si se intinde peste aluatul din forma. Se amesteca bine faina cu smantana si galbenusurile, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt. Se gusta de sare si piper si se toarna peste umplutura. Se da tarta la cuptorul incins la 200°C, se coace 40-45 de minute si se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete sarate

Cornulete sarate

Se pune drojdia intr-un bol cu lapte(200 ml) caldut sa dospeasca cca 10-15 min,se pune faina intr-un

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Portofele cu branza dulce

Portofele cu branza dulce

Branza se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si struguri (un ciorchine). Aluatul (dupa ce s-a decongelat)

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru aluat - 350 g faina
  • 125 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingurita sare
  • putina faina pentru framantat
  • putin ulei pentru uns.
  • Pentru umplutura - 250 g ceapa
  • 400 g praz
  • 2 linguri unt
  • 250 g sunca
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 2 linguri faina
  • 30 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune