Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute.
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Prunele le spalam si le indepartam samburii.
Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.
Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem aluatul cu umplutura de mai sus si asezam jumatatile de prune cu miezul un sus.
Presaram peste prune scortisoara si ungem si prunele cu putina smantana.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin. Apoi servim cu zahar pudra deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii