Placinta cu prune

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata
Placinta cu prune

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 500 gr faina
  • - 2 oua
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - 3 linguri zahar
  • - 250 ml lapte
  • - 80 ml ulei sau unt topit
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • - 150 gr smantana 20% grasime
  • - 1 ou
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 1 kg prune
  • - scortisoara
  • - zahar pudra pt pudrat

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute.

Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Prunele le spalam si le indepartam samburii.

Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.

Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.

Ungem aluatul cu umplutura de mai sus si asezam jumatatile de prune cu miezul un sus.

Presaram peste prune scortisoara si ungem si prunele cu putina smantana.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin. Apoi servim cu zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise