autor:

Timea

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu prune

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de:, - 500 gr faina, - 2 oua, - 1 plic drojdie uscata, - 3 linguri zahar, - 250 ml lapte, - 80 ml ulei sau unt topit, - 1/2 lingurita sare, - 1 plic zahar vanilat, - coaja rasa de la o lamaie, Pentru umplutura:, - 150 gr smantana 20% grasime, - 1 ou, - 2 linguri zahar pudra, - 1 kg prune, - scortisoara, - zahar pudra pt pudrat

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute.
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Prunele le spalam si le indepartam samburii.
Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.

Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem aluatul cu umplutura de mai sus si asezam jumatatile de prune cu miezul un sus.
Presaram peste prune scortisoara si ungem si prunele cu putina smantana.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin. Apoi servim cu zahar pudra deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mosocoarna - Placinta cu prune

Mosocoarna - Placinta cu prune

In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PLACINTA CU PRUNE

PLACINTA CU PRUNE

Se face aluatul,din toate ingredientele,in afara de unt. Se framinta,pina face basicute(cca10-15

5 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Elena Draghici , 28 august 2015

    PRIN ARDEAL SE SPUNE LIPIU CU PRUNE, FOARTE BUNA

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Foarte faina!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 500 gr faina
  • - 2 oua
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - 3 linguri zahar
  • - 250 ml lapte
  • - 80 ml ulei sau unt topit
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • - 150 gr smantana 20% grasime
  • - 1 ou
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 1 kg prune
  • - scortisoara
  • - zahar pudra pt pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte faina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite colorate cu urda