autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2012

Ingrediente
4 ouă, 200 ml de lapte, 4-5 linguri de ulei, 600-700g de brânză de vaci de la Pilos, 5 linguri de amidon, făină, 1 praf de copt cu şofran, 1 vârf de cuţit sare, 1 zahăr vanilat, coajă de lămâie, 2-3 linguri de sirop de agave, scorţişoară, 1 kg de prune

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit!
Cuptorul îl aprindeţi după ce desfaceţi prunele.
Am bătut ouăle cu sarea, apoi cu uleiul.Folosiţi telul pară la acest aluat! Am adăugat laptele şi brânza de vaci, am omogenizat, apoi am adaugat amidonul şi am omogenizat iar. Am pus zahărul vanilat, siropul de agave, coaja de lămâie. La urmă am adăugat făină şi praf de copt cam cât să iasă un aluat moale ca o smântână groasă.
Am uns tava cu ulei, am turnat aluatul şi am nivelat.
Pe deasupra am pus prune desfăcute, fără sâmburi.
Nu ştiu cât a durat coptul, până se rumeneşte uşor.
După copt, am pudrat-o cu scorţişoară.
E uşoară, bună, mie îmi place mult. De mult mă tot gândesc să încerc un aluat cu brânză de vaci, nu am avut o reţetă, l-am făcut la inspiraţie şi sunt foarte mulţumită. Se poate consumă călduţă sau rece. Cine doreşte mai dulce poate adăuga un fir de miere la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu prune şi brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2012

    Mmmmmmmmmmmmmmm ce aromata!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2012

    Un deliciu!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 4-5 linguri de ulei
  • 600-700g de brânză de vaci de la Pilos
  • 5 linguri de amidon
  • făină
  • 1 praf de copt cu şofran
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 2-3 linguri de sirop de agave
  • scorţişoară
  • 1 kg de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmmm ce aromata!*****

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu dulceata de visine