autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu pui si ciuperci

Autor: caef (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: caef (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
Piept pui 1 kg, Ciuperci 2 cutii, Cascaval 400 gr, Smantana 200 gr, Ceapa verde 4-5 fire, Usturoi verde 2 fire, Oua 3 buc, Sare, Piper, Ulei masline 1 lingura, Unt pentru uns, Foi placinta 1 pachet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se firbe in apa cu sare.Ceapa si usturoiul se taie fideluta si se calesc in uleiul de masline.Cand devin aurii se adauga ciupercile scurse de zeama si se inabusa pana scade.Se adauga Pieptul de pui fiert si dat prin masina de tocat si se mai lasa pe foc 5 minute.Cand se racesc se adauga jumatate din cascaval - ras,smantana,ouale batute si se potriveste de sare si pipr.Se unge o tava mai inalta cu unt,se pun cam 6-7 foi de placinta in asa fel incat sa fie tava acoperita si pe margini.Se ung si foile de placinta cu unt si se adauga compozitia de carne si ciuperci.Se decupeaza foile dupa tava,iar surplusul se rupe bucatele mici si se adauga peste carne.Se da la cuptor (incins in prealabil ) circa 40 minute.Cand este aproape gata,se adauga restul de cascaval ras si se mai lasa cam 10 minute pana cand devine aurie.Se taie rece.

Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta de casa cu pui si ciuperci

Placinta de casa cu pui si ciuperci

Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de

1 vot    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu pui, ciuperci si branza

Placinta cu pui, ciuperci si branza

Se taie ceapa si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine aurie, se adauga cipuercile spalate si

8 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadia , 28 octombrie 2009

    Arata super bine! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

    O bunatate...

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Fac si eu aceasta placinta, numai ca adaug si 100-150 gr de masline rondele. Si folosesc ciuperci proaspete pentru ca sunt mult mai gustoase.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Nadia

Arata super bine! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Suberec dietetic