autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Placinta cu rubarba si capsuni

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 2 oua, 100 gr zahar pudra, vanilie, 200 gr margarina sau 200 gr unt, faina cat cuprinde (cca 400-450gr), Umplutura:, 3 tulpini rubarba, 150 gr capsuni, 50 g unt, 100 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Amestecam ouale impreuna cu margarina moale, zaharul pudra si vanilia. Apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem o coca elastica insa nu prea tare. Eu am avut nevoie de 400g de faina. Coca obtinuta se inveleste intr-o punga de plastic si se pune la frigider pentru 30-40 de minute. Tijele de rubarba se curata de primul strat fibros, se spala si se taie in cubulete mici. Cubuletele de rubarba se pun intr-o tigaie teflonata impreuna cu untul si se soteaza timp de 4-5 minute, la foc mic, amestecand usor. Inainte de a lua tigaia de pe foc se adauga zaharul si se amesteca bine timp de 1-2 minute. Se va forma un sos destul de gros in care bucatelele de rubarba vor ramane intregi. Coca se pune intr-o forma si se aranjeaza cu mana cat puteti de uniform. Nu va obositi sa o intindeti cu sucitorul pentru ca se va rupe. Dupa ce ati terminat de intins coca intepati-o din loc in loc cu o furculita. Taiati capsunile si puneti-le peste coca. Apoi se pune rubarba impreuna cu sosul format in tigaie. Daca doriti puteti pune la inceput numai capsunile si bagati placinta in cuptor. Dupa 10 minute scoateti placinta si adaugati rubarba si sosul. Eu am incercat ambele variante si nu e prea mare diferenta. Placinta va fi gata in 30 de minute daca aveti un cuptor clasic, pe gaz, asa cum am eu. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu inghetata de vanilie langa. Va doresc pofta buna si multa fericire alaturi de cei mici!

Alte retete de deserturi gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitana cu cocos

Napolitana cu cocos

Se freaca untul cu zaharul,apoi se adauga cocosul.Se razaleste ciocolata si se adauga rom.Se umplu

2 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 200 gr margarina sau 200 gr unt
  • faina cat cuprinde (cca 400-450gr)
  • Umplutura:
  • 3 tulpini rubarba
  • 150 gr capsuni
  • 50 g unt
  • 100 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu miere