Amestecam ouale impreuna cu margarina moale, zaharul pudra si vanilia. Apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem o coca elastica insa nu prea tare. Eu am avut nevoie de 400g de faina. Coca obtinuta se inveleste intr-o punga de plastic si se pune la frigider pentru 30-40 de minute. Tijele de rubarba se curata de primul strat fibros, se spala si se taie in cubulete mici. Cubuletele de rubarba se pun intr-o tigaie teflonata impreuna cu untul si se soteaza timp de 4-5 minute, la foc mic, amestecand usor. Inainte de a lua tigaia de pe foc se adauga zaharul si se amesteca bine timp de 1-2 minute. Se va forma un sos destul de gros in care bucatelele de rubarba vor ramane intregi. Coca se pune intr-o forma si se aranjeaza cu mana cat puteti de uniform. Nu va obositi sa o intindeti cu sucitorul pentru ca se va rupe. Dupa ce ati terminat de intins coca intepati-o din loc in loc cu o furculita. Taiati capsunile si puneti-le peste coca. Apoi se pune rubarba impreuna cu sosul format in tigaie. Daca doriti puteti pune la inceput numai capsunile si bagati placinta in cuptor. Dupa 10 minute scoateti placinta si adaugati rubarba si sosul. Eu am incercat ambele variante si nu e prea mare diferenta. Placinta va fi gata in 30 de minute daca aveti un cuptor clasic, pe gaz, asa cum am eu. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu inghetata de vanilie langa. Va doresc pofta buna si multa fericire alaturi de cei mici!
Alte retete de deserturi gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii