autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Placinta cu rubarba si capsuni

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 2 oua, 100 gr zahar pudra, vanilie, 200 gr margarina sau 200 gr unt, faina cat cuprinde (cca 400-450gr), Umplutura:, 3 tulpini rubarba, 150 gr capsuni, 50 g unt, 100 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Amestecam ouale impreuna cu margarina moale, zaharul pudra si vanilia. Apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem o coca elastica insa nu prea tare. Eu am avut nevoie de 400g de faina. Coca obtinuta se inveleste intr-o punga de plastic si se pune la frigider pentru 30-40 de minute. Tijele de rubarba se curata de primul strat fibros, se spala si se taie in cubulete mici. Cubuletele de rubarba se pun intr-o tigaie teflonata impreuna cu untul si se soteaza timp de 4-5 minute, la foc mic, amestecand usor. Inainte de a lua tigaia de pe foc se adauga zaharul si se amesteca bine timp de 1-2 minute. Se va forma un sos destul de gros in care bucatelele de rubarba vor ramane intregi. Coca se pune intr-o forma si se aranjeaza cu mana cat puteti de uniform. Nu va obositi sa o intindeti cu sucitorul pentru ca se va rupe. Dupa ce ati terminat de intins coca intepati-o din loc in loc cu o furculita. Taiati capsunile si puneti-le peste coca. Apoi se pune rubarba impreuna cu sosul format in tigaie. Daca doriti puteti pune la inceput numai capsunile si bagati placinta in cuptor. Dupa 10 minute scoateti placinta si adaugati rubarba si sosul. Eu am incercat ambele variante si nu e prea mare diferenta. Placinta va fi gata in 30 de minute daca aveti un cuptor clasic, pe gaz, asa cum am eu. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu inghetata de vanilie langa. Va doresc pofta buna si multa fericire alaturi de cei mici!

Alte retete de deserturi gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bavarese  cu fructe de sezon

Bavarese cu fructe de sezon

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece cu o jumatate de ora prima de prepararea desertului. Laptele

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert la pahar

Desert la pahar

Punem biscuitii in blender si ii facem praf. Ii amestecam cu stafide si suc de portocale si ii lasam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 200 gr margarina sau 200 gr unt
  • faina cat cuprinde (cca 400-450gr)
  • Umplutura:
  • 3 tulpini rubarba
  • 150 gr capsuni
  • 50 g unt
  • 100 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi cu smantana si dulceata