autor:

ANA KEZDI

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu rubarba

Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2020

Ingrediente
6 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 300 g făină, 4 linguri ulei, 120 ml lapte, 1 praf de copt, Pentru bezea, , 6 albuşuri, 300 g zahăr tos, 1 lingură zeamă de lămâie, , 400 g rubarba, 2 linguri griş

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm .

Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul , se adaugă uleiul , apoi laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt . Aluatul se deşartă în tavă( 35/25) , tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu grăsime şi pudrată cu făină , se întende cu o paletă , peste se presare o ligură de griş , apoi rubarbăra şi iar o lingură de griş . În cuptor încălzit se coace 20 - 25 minute până aluatul se întăreşte . În acest timp se bat albuşurile spumă , se adaugă zahărul se bate în continuare până se dizolvă complet apoi se adaugă zeama de lămâie . Bezeaua se pune peste prăjitura din tavă şi se reduce focul aragazului la treapta 3 unde se coace 10-15 minute . Se lasă să se răcească în tavă apoi se taie. Se poate pune si 4 linguri de stafide .
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu rubarba si bezea

Placinta cu rubarba si bezea

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 300 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 120 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezea
  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr tos
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 400 g rubarba
  • 2 linguri griş

Raporteaza reteta

Retete
de ANA KEZDI
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Trandafiri din uscatele

Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clatite Tiramisu Clatite Tiramisu

Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Faguri Faguri

Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune câte puțin în forma de copt incinsa. Se coc și pe o parte și pe cealaltă,

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu Nutella