Rubarba se spala, se sterge cu prosop de hartie si se taie in felii de 1 cm.
Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm .
Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul , se adaugă uleiul , apoi laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt . Aluatul se deşartă în tavă( 35/25) , tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu grăsime şi pudrată cu făină , se întende cu o paletă , peste se presare o ligură de griş , apoi rubarbăra şi iar o lingură de griş . În cuptor încălzit se coace 20 - 25 minute până aluatul se întăreşte . În acest timp se bat albuşurile spumă , se adaugă zahărul se bate în continuare până se dizolvă complet apoi se adaugă zeama de lămâie . Bezeaua se pune peste prăjitura din tavă şi se reduce focul aragazului la treapta 3 unde se coace 10-15 minute . Se lasă să se răcească în tavă apoi se taie. Se poate pune si 4 linguri de stafide .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii