autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu spanac

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2006

Ingrediente
Pentru aluat: 500gr. faina, 3linguri cu ulei, o lingurita cu sare, o cescuta cu apa caldaPentru umplutura:1kg. spanac fiert/ congelat, 8 oua, 2 cremvursti / carnaciori afumati, 3 linguri cu ulei, 50gr. gris,sare,piper, usturoi pisat

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat mai mult moale decat vartos( daca este nevoie se mai adauga putina apa calda) Se lasa 10 min. la cald, acoperit cu un servet de bucatarie. Din aluat se fac 2 foi. Cremvurstii/carnaciorii feliati se pun in tigaie si se rumenesc, fara a se praji.Se adauga spanacul scurs, tocat si amestecat cu uleiul.Se omogenizeaza bine si se pune sare.Se introduce usturoiul pisat, se amesteca totul si se pune piper dupa gust.Se incorporeaza ouale , pe care le batem spuma cu putin ulei.Se presara grisul, se mai adauga sare si piper dupa gust, putina apa pina amestecul are consistenta unei smantani mai moi.Se toarna compozitia in tava tapetata cu o foaie de aluat si se acopera cu cealalta foaie. Se coace timp de 45 min. la foc mediu in cuptorul incins.Se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza
Placinta de casa, cu branza si spanac

Placinta de casa, cu branza si spanac

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Foarte buna, dar eu cautam o reteta de post!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500gr. faina
  • 3linguri cu ulei
  • o lingurita cu sare
  • o cescuta cu apa caldaPentru umplutura:1kg. spanac fiert/ congelat
  • 8 oua
  • 2 cremvursti / carnaciori afumati
  • 3 linguri cu ulei
  • 50gr. gris,sare,piper
  • usturoi pisat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte buna, dar eu cautam o reteta de post!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac uşor de făcut