autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Spanac tocat congelat - 750g, Branza tip feta - 500g, Aluat proaspat pentru placinta - un pachet, Ulei de masline - 3-4 linguri, Oua - 2 buc., Gris - o ceasca, Lamaie - 1 buc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).
Aluatul se imparte in doua parti astfel: 2/3 si 1/3 si se intinde in foi de 3-4 mm grosime
Se unge cu unt si apoi se tapeteaza cu faina un vas ceramic, dupa care se aseaza cu grija 2/3 din aluat.
Se umple cu pasta de mai sus, dupa care se acopera cu restul de 1/3 din aluat.
Se inteapa din loc in loc foaia de placinta.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în

15 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Placinta de casa, cu branza si spanac

Placinta de casa, cu branza si spanac

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Popescu , 21 mai 2013

    e foarte buna...am facut si eu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    NeMeSe (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Ce bine arata !!! Bravo !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte buna placinta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      10 cu felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Spanac tocat congelat - 750g
  • Branza tip feta - 500g
  • Aluat proaspat pentru placinta - un pachet
  • Ulei de masline - 3-4 linguri
  • Oua - 2 buc.
  • Gris - o ceasca
  • Lamaie - 1 buc.

Raporteaza reteta

Retete
de NeMeSe
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cuburi concentrate de legume