autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Spanac tocat congelat - 750g, Branza tip feta - 500g, Aluat proaspat pentru placinta - un pachet, Ulei de masline - 3-4 linguri, Oua - 2 buc., Gris - o ceasca, Lamaie - 1 buc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).
Aluatul se imparte in doua parti astfel: 2/3 si 1/3 si se intinde in foi de 3-4 mm grosime
Se unge cu unt si apoi se tapeteaza cu faina un vas ceramic, dupa care se aseaza cu grija 2/3 din aluat.
Se umple cu pasta de mai sus, dupa care se acopera cu restul de 1/3 din aluat.
Se inteapa din loc in loc foaia de placinta.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Patru oua si-un spanac s-au dus la fotograf sa-si faca poze impreuna si asa a rezultat fotografia

15 voturi    14 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Popescu , 21 mai 2013

    e foarte buna...am facut si eu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    NeMeSe (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Ce bine arata !!! Bravo !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte buna placinta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      10 cu felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Spanac tocat congelat - 750g
  • Branza tip feta - 500g
  • Aluat proaspat pentru placinta - un pachet
  • Ulei de masline - 3-4 linguri
  • Oua - 2 buc.
  • Gris - o ceasca
  • Lamaie - 1 buc.

Raporteaza reteta

Retete
de NeMeSe
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Trufe raw