autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Spanac tocat congelat - 750g, Branza tip feta - 500g, Aluat proaspat pentru placinta - un pachet, Ulei de masline - 3-4 linguri, Oua - 2 buc., Gris - o ceasca, Lamaie - 1 buc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).
Aluatul se imparte in doua parti astfel: 2/3 si 1/3 si se intinde in foi de 3-4 mm grosime
Se unge cu unt si apoi se tapeteaza cu faina un vas ceramic, dupa care se aseaza cu grija 2/3 din aluat.
Se umple cu pasta de mai sus, dupa care se acopera cu restul de 1/3 din aluat.
Se inteapa din loc in loc foaia de placinta.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

18 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Patru oua si-un spanac s-au dus la fotograf sa-si faca poze impreuna si asa a rezultat fotografia

15 voturi    14 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Popescu , 21 mai 2013

    e foarte buna...am facut si eu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    NeMeSe (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Ce bine arata !!! Bravo !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte buna placinta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      10 cu felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Spanac tocat congelat - 750g
  • Branza tip feta - 500g
  • Aluat proaspat pentru placinta - un pachet
  • Ulei de masline - 3-4 linguri
  • Oua - 2 buc.
  • Gris - o ceasca
  • Lamaie - 1 buc.

Raporteaza reteta

Retete
de NeMeSe
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza