autor:

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Spanac tocat congelat - 750g, Branza tip feta - 500g, Aluat proaspat pentru placinta - un pachet, Ulei de masline - 3-4 linguri, Oua - 2 buc., Gris - o ceasca, Lamaie - 1 buc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).
Aluatul se imparte in doua parti astfel: 2/3 si 1/3 si se intinde in foi de 3-4 mm grosime
Se unge cu unt si apoi se tapeteaza cu faina un vas ceramic, dupa care se aseaza cu grija 2/3 din aluat.
Se umple cu pasta de mai sus, dupa care se acopera cu restul de 1/3 din aluat.
Se inteapa din loc in loc foaia de placinta.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în

15 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Ceapa se toaca foarte fin si se pune la calit in putin ulei. Adaugam spanacul congelat si amestecam

20 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Cristina Popescu , 21 mai 2013

    e foarte buna...am facut si eu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • NeMeSe (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Ce bine arata !!! Bravo !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte buna placinta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      10 cu felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Spanac tocat congelat - 750g
  • Branza tip feta - 500g
  • Aluat proaspat pentru placinta - un pachet
  • Ulei de masline - 3-4 linguri
  • Oua - 2 buc.
  • Gris - o ceasca
  • Lamaie - 1 buc.

Raporteaza reteta

Retete
de NeMeSe
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz