autor:

sapunaru laura

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 31 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 31 martie 2011

Ingrediente
Pentru foi:, -1/2 kg faina, -o lingura sare mare, -apa cat cuprinde, -o lingura ulei masline, -o lingura otet., , Pentru umplutura:, -1kg spanac, -1kg branza feta, -o ceapa, -o ceasca cu orez, -sare,piper,un pic de vegeta, -marar., si in ou batut pentru uns.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si adaugam orezul. Lasam sa fiarba,dupa care lasam la racit,dupa ce sa racit adaugam branza feta pe care am dat-o pe razatoare,sare,piper,marar.

Foile: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza un aluat consistent pe care il impartim in doua,pentru 2 foi.

Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, umplutura, a-2-a foaie, ungem cu ou.

Se da la cuptor pentru cca 30-40 minunte, la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, branza feta si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tortia-lipie in gen mexican

Tortia-lipie in gen mexican

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreza 5minute pina ce aluatul s-a format.Se

10 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta dobrogeana modificata

Placinta dobrogeana modificata

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul

9 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • sapunaru laura

    sapunaru laura (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

    MULTUMESC,LIA SI ADRIANA...

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    Ceva asemanator am facut si eu saptamana trecuta......foarte buna!!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    O bunatate ! yumi,yumi.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      hmmm...ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -1/2 kg faina
  • -o lingura sare mare
  • -apa cat cuprinde
  • -o lingura ulei masline
  • -o lingura otet.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg spanac
  • -1kg branza feta
  • -o ceapa
  • -o ceasca cu orez
  • -sare,piper,un pic de vegeta
  • -marar.
  • si in ou batut pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de sapunaru laura
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale,

13 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao

Blatul: Amestecam toate ingredientele uscate ,faina, zahar, cacao, scortisoara, cuisoare, praf

13 voturi    5 comentarii
2h 50 min
Prajituri

sapunaru laura (Chef de cuisine)

MULTUMESC,LIA SI ADRIANA...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere