Placinta cu spanac, branza feta si orez

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -1/2 kg faina;
  • -o lingura sare mare;
  • -apa cat cuprinde;
  • -o lingura ulei masline;
  • -o lingura otet.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg spanac;
  • -1kg branza feta;
  • -o ceapa;
  • -o ceasca cu orez;
  • -sare,piper,un pic de vegeta;
  • -marar.
  • si in ou batut pentru uns.

Mod de preparare

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si adaugam orezul. Lasam sa fiarba,dupa care lasam la racit,dupa ce sa racit adaugam branza feta pe care am dat-o pe razatoare,sare,piper,marar.

Foile: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza un aluat consistent pe care il impartim in doua,pentru 2 foi.

Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, umplutura, a-2-a foaie, ungem cu ou.

Se da la cuptor pentru cca 30-40 minunte, la 180 grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise