autor:

lavinia

» » Aperitive

Placinta cu spanac si branza

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2015

Ingrediente
1 pachet aluat fraged, 500g spanac, 350g branza telemea vaca (bine scursa), 100g branza maturata de oaie sau capra, 50g smantana (optional), 50 ml ulei, 3 oua, 1 ceapa mare (2 legaturi ceapa verde), 1 legatura marar, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului proaspat, acesta se opareste , se toaca marunt si se lasa la scurs.

Calim ceapa impreuna cu spanacul in ulei pana scade lichidul lasat de spanac.



Apoi lasam sa se raceasca 10-15 min.



Branza se da prin razatoare, se amesteca cu ouale si smantana.Aceasta compozitie se adauga peste spanacul calit.Se adauga mararul tocat si piper dupa gust.

Intr-o forma de copt rotunda punem foaie de copt, peste care asezam 1 foaie de aluat fraged.Modelam foaia astfel incat sa imbracam peretii formei.



Turnam compozitia, peste care adaugam a doua foaie de aluat si modelam intr-o forma rotunda.Foaia care acopera compozitia o putem modela sub forma unui grilaj.

Ungem foaia cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit timp de 50 min la 180 grade Celsius.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac

Se incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Placinta de casa, cu branza si spanac

Placinta de casa, cu branza si spanac

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 500g spanac
  • 350g branza telemea vaca (bine scursa)
  • 100g branza maturata de oaie sau capra
  • 50g smantana (optional)
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare (2 legaturi ceapa verde)
  • 1 legatura marar
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mingiute de cascaval date prin pesmet