Placinta cu spanac si branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac si branza

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 500g spanac
  • 350g branza telemea vaca (bine scursa)
  • 100g branza maturata de oaie sau capra
  • 50g smantana (optional)
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare (2 legaturi ceapa verde)
  • 1 legatura marar
  • piper

Mod de preparare

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului proaspat, acesta se opareste , se toaca marunt si se lasa la scurs.

Calim ceapa impreuna cu spanacul in ulei pana scade lichidul lasat de spanac.

Apoi lasam sa se raceasca 10-15 min.

Branza se da prin razatoare, se amesteca cu ouale si smantana.Aceasta compozitie se adauga peste spanacul calit.Se adauga mararul tocat si piper dupa gust.

Intr-o forma de copt rotunda punem foaie de copt, peste care asezam 1 foaie de aluat fraged.Modelam foaia astfel incat sa imbracam peretii formei.

Turnam compozitia, peste care adaugam a doua foaie de aluat si modelam intr-o forma rotunda.Foaia care acopera compozitia o putem modela sub forma unui grilaj.

Ungem foaia cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit timp de 50 min la 180 grade Celsius.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure