Placinta cu spanac si branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac si branza

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 500g spanac
  • 350g branza telemea vaca (bine scursa)
  • 100g branza maturata de oaie sau capra
  • 50g smantana (optional)
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare (2 legaturi ceapa verde)
  • 1 legatura marar
  • piper

Mod de preparare

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului proaspat, acesta se opareste , se toaca marunt si se lasa la scurs.

Calim ceapa impreuna cu spanacul in ulei pana scade lichidul lasat de spanac.

Apoi lasam sa se raceasca 10-15 min.

Branza se da prin razatoare, se amesteca cu ouale si smantana.Aceasta compozitie se adauga peste spanacul calit.Se adauga mararul tocat si piper dupa gust.

Intr-o forma de copt rotunda punem foaie de copt, peste care asezam 1 foaie de aluat fraged.Modelam foaia astfel incat sa imbracam peretii formei.

Turnam compozitia, peste care adaugam a doua foaie de aluat si modelam intr-o forma rotunda.Foaia care acopera compozitia o putem modela sub forma unui grilaj.

Ungem foaia cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit timp de 50 min la 180 grade Celsius.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise