Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei,apoi se pune compozitia care se prepară astfel:
Se spală spanacul si se rupe fără să îl opariti.se amesteca spanacul cu ouale,branza sfaramata,ceapa verde tocata marunt(se poate si cu ceapa uscată),mărarul tocat.
Pe prima foaie se presară pesmet,apoi se pune compozitia de spanac cu branza,apoi se pune cea de-a doua foaie,se presează pe margini usor cu degetele şi se crestează din loc in loc cu cutitul pt.a creste.
Se bat 2 galbenusuri cu putina apă,in care se amesteca putin chimen daca doriti,si se unge plăcinta.
Se da la foc moderat cca.30 minute.
Este foarte gustoasă si cu lobodă,pregatită in acelasi mod,daca gasiti loboda pe piată.
Bon apetit!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii