autor:

danutza

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu spanac si branza

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
pentru foi:, , 500 gr.făina, , drajdie,sare,oregano, , cca.60 ml.ulei, , apa claduta, , pt.compozitie:, , 1 kg.spanac proaspat, , 2 ouă, , 1 lingura untură, , cca.300.gr.branza telemea, , mărar(optional), , 1 legătura ceapa verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei,apoi se pune compozitia care se prepară astfel:

Se spală spanacul si se rupe fără să îl opariti.se amesteca spanacul cu ouale,branza sfaramata,ceapa verde tocata marunt(se poate si cu ceapa uscată),mărarul tocat.

Pe prima foaie se presară pesmet,apoi se pune compozitia de spanac cu branza,apoi se pune cea de-a doua foaie,se presează pe margini usor cu degetele şi se crestează din loc in loc cu cutitul pt.a creste.

Se bat 2 galbenusuri cu putina apă,in care se amesteca putin chimen daca doriti,si se unge plăcinta.

Se da la foc moderat cca.30 minute.

Este foarte gustoasă si cu lobodă,pregatită in acelasi mod,daca gasiti loboda pe piată.

Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

17 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de casa, cu branza si spanac

Placinta de casa, cu branza si spanac

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 500 gr.făina
  • drajdie,sare,oregano
  • cca.60 ml.ulei
  • apa claduta
  • pt.compozitie:
  • 1 kg.spanac proaspat
  • 2 ouă
  • 1 lingura untură
  • cca.300.gr.branza telemea
  • mărar(optional)
  • 1 legătura ceapa verde

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval