Placinta cu spanac si branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac si branza

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 500 gr.făina
  • drajdie,sare,oregano
  • cca.60 ml.ulei
  • apa claduta
  • pt.compozitie:
  • 1 kg.spanac proaspat
  • 2 ouă
  • 1 lingura untură
  • cca.300.gr.branza telemea
  • mărar(optional)
  • 1 legătura ceapa verde

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei,apoi se pune compozitia care se prepară astfel:

Se spală spanacul si se rupe fără să îl opariti.se amesteca spanacul cu ouale,branza sfaramata,ceapa verde tocata marunt(se poate si cu ceapa uscată),mărarul tocat.

Pe prima foaie se presară pesmet,apoi se pune compozitia de spanac cu branza,apoi se pune cea de-a doua foaie,se presează pe margini usor cu degetele şi se crestează din loc in loc cu cutitul pt.a creste.

Se bat 2 galbenusuri cu putina apă,in care se amesteca putin chimen daca doriti,si se unge plăcinta.

Se da la foc moderat cca.30 minute.

Este foarte gustoasă si cu lobodă,pregatită in acelasi mod,daca gasiti loboda pe piată.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise