Ingrediente
pentru foi:, , 500 gr.făina, , drajdie,sare,oregano, , cca.60 ml.ulei, , apa claduta, , pt.compozitie:, , 1 kg.spanac proaspat, , 2 ouă, , 1 lingura untură, , cca.300.gr.branza telemea, , mărar(optional), , 1 legătura ceapa verde
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Se spală spanacul si se rupe fără să îl opariti.se amesteca spanacul cu ouale,branza sfaramata,ceapa verde tocata marunt(se poate si cu ceapa uscată),mărarul tocat.
Pe prima foaie se presară pesmet,apoi se pune compozitia de spanac cu branza,apoi se pune cea de-a doua foaie,se presează pe margini usor cu degetele şi se crestează din loc in loc cu cutitul pt.a creste.
Se bat 2 galbenusuri cu putina apă,in care se amesteca putin chimen daca doriti,si se unge plăcinta.
Se da la foc moderat cca.30 minute.
Este foarte gustoasă si cu lobodă,pregatită in acelasi mod,daca gasiti loboda pe piată.
Bon apetit!