Placinta cu spanac si oua de prepelita

Intr-un castron, mixezi untul moale.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac si oua de prepelita

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 18 oua prepelita
  • 300 g spanac congelat
  • 150 gr branza de vaca
  • 18 cuburi de telemea
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora.

Spanacul (al meu era congelat) il decongelezi si il scurgi bine de apa. Daca e proaspat, il oparesti 5 minute in apa cu sare, il lasi la scurs, apoi il tai marunt.

Amesteci spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel tocat, apoi pui sare si piper dupa gust.

Fierbi ouale de prepelita, le lasi la racit si le cureti de coaja. Tai telemeaua cubulete.

Intinzi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire si intinzi spanacul pe suprafata aluatului, lasand o margine de 2 cm. Iei 9 oua de prepelita si le pui in linie (pe lungimea aluatului), procedezi la fel si cu telemeaua. Urmeaza un nou rand de oua si apoi termini cu unul de telemea. Rulezi cu grija, cat mai strans posibil. Pui placinta intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C. Dupa 10 minute, miscorezi focul la 180 de grade C si mai coci placinta pentru 35-40 de minute, pana cand e bine rumenita.

Lasi la racit, apoi portionezi placinta, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise