autor:

oanapl
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Ingrediente
pentru aluat:, 300 g faina, 100 g unt, 120 g smantana, 1 ou si 1 galbenus, 1 lingura otet, 1 lingurita praf de copt, 1 praf sare, , pentru umplutura:, 18 oua prepelita, 300 g spanac congelat, 150 gr branza de vaca, 18 cuburi de telemea, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora.

Spanacul (al meu era congelat) il decongelezi si il scurgi bine de apa. Daca e proaspat, il oparesti 5 minute in apa cu sare, il lasi la scurs, apoi il tai marunt.

Amesteci spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel tocat, apoi pui sare si piper dupa gust.

Fierbi ouale de prepelita, le lasi la racit si le cureti de coaja. Tai telemeaua cubulete.

Intinzi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire si intinzi spanacul pe suprafata aluatului, lasand o margine de 2 cm. Iei 9 oua de prepelita si le pui in linie (pe lungimea aluatului), procedezi la fel si cu telemeaua. Urmeaza un nou rand de oua si apoi termini cu unul de telemea. Rulezi cu grija, cat mai strans posibil. Pui placinta intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C. Dupa 10 minute, miscorezi focul la 180 de grade C si mai coci placinta pentru 35-40 de minute, pana cand e bine rumenita.

Lasi la racit, apoi portionezi placinta, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Saratele cu chimen

Saratele cu chimen

Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Cozonaci de Paste

Cozonaci de Paste

Pentru meniul meu pascal, am ales la desert cozonacii traditionali cu nuca. Mod de preparare: Se

1 vot    1 comentariu
2h 35 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 18 oua prepelita
  • 300 g spanac congelat
  • 150 gr branza de vaca
  • 18 cuburi de telemea
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Kati Prajitura Kati

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete. Se

0 voturi    0 comentarii
4h 15 min
Retete de Pasti
Pasca cu aluat