autor:

oanapl
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Ingrediente
pentru aluat:, 300 g faina, 100 g unt, 120 g smantana, 1 ou si 1 galbenus, 1 lingura otet, 1 lingurita praf de copt, 1 praf sare, , pentru umplutura:, 18 oua prepelita, 300 g spanac congelat, 150 gr branza de vaca, 18 cuburi de telemea, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora.

Spanacul (al meu era congelat) il decongelezi si il scurgi bine de apa. Daca e proaspat, il oparesti 5 minute in apa cu sare, il lasi la scurs, apoi il tai marunt.

Amesteci spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel tocat, apoi pui sare si piper dupa gust.

Fierbi ouale de prepelita, le lasi la racit si le cureti de coaja. Tai telemeaua cubulete.

Intinzi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire si intinzi spanacul pe suprafata aluatului, lasand o margine de 2 cm. Iei 9 oua de prepelita si le pui in linie (pe lungimea aluatului), procedezi la fel si cu telemeaua. Urmeaza un nou rand de oua si apoi termini cu unul de telemea. Rulezi cu grija, cat mai strans posibil. Pui placinta intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C. Dupa 10 minute, miscorezi focul la 180 de grade C si mai coci placinta pentru 35-40 de minute, pana cand e bine rumenita.

Lasi la racit, apoi portionezi placinta, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao

Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Retete de Pasti
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Se amesteca maioneza cu telemeaua rasa si smantana. Compozitia rezultata se imparte in trei. Intr-una

10 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 18 oua prepelita
  • 300 g spanac congelat
  • 150 gr branza de vaca
  • 18 cuburi de telemea
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Drob de miel in coronita de aluat