autor:

Alexandra

» » Mancaruri cu peste

Placinta cu ton

Autor: Alexandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Ingrediente
- 250-300 ml lapte, - un cubulet drojdie(25g), - 500 g faina, - un ardei, - un morcov, - o ceapa mica, - 400 g ton din conserva, - zema de la jumatate de lamaie, - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregateste maiaua astfel, intr-un castronel se faramiteaza drojdia, peste ea se pune o lingurita de zahar, o lingurita de faina si un pic de lapte un pic caldut, se amesteca bine(nu trebuie sa fie nici prea lichida, nici prea groasa) si se pune deoparte sa creasca.
Intre timp pregatim legumele, curatam morcovii, ardeiul si ceapa si le inabusim in 3-4 linguri ulei de masline. Scurgem tonul de ulei, il faramitam cu furculita, adaugam sare, piper, il punem peste legume si adaugam zema de lamaie.
Pregatim coca amestecand maiaua cu faina peste care turnam lapte usor caldut, framantam bine timp de 10-15 minute sau pana cand impingem aluatul cu degetul si isi revine la forma initiala, atunci vom sti ca este framantat cat trebuie. Ungem un castron cu unt, punem coca si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (ungem castronul cu unt pentru ca atunci cand coca creste sa nu se prinda de peretii castronului ;)), aproximativ o ora.
Luam coca, o impartim in doua sau in trei, cum doriti sa va iasa ruladele, intindem cu facaletul, foaia nu trebuie sa fie foarte subtire si in mijloc punem umplutura cu ton, lasam un pic de spatiu la margini si mai punem si cateva cubulete de unt, se ruleaza si se mai lasa 20 de minute in forma.
Se dau la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade. Multumesc doamnei Laura Sava pentru reteta, eu am adaptat-o un pic ;). Pofta buna!! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Placinta cu ton (Empanada Gallega)

Placinta cu ton (Empanada Gallega)

Pregatim umplutura: ceapa si ardeul taiate marunt se pun sa se caleasca bine, se adauga sosul de

9 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post
Sardine prajite cu naut

Sardine prajite cu naut

Punem sare peste sardine si dupa 5 min. le dam prin faina de grau si prajim in 6-8 ling ulei de masline.

10 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra
Dorada la cuptor pe pat de cartofi

Dorada la cuptor pe pat de cartofi

Se curata pestele bine, bine (eu las si capul):), se sareaza, se pipereaza si se lasa pe o farfurie.

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul si se amesteca bine pana se incorporeaza.

22 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tagliatelle cu ciuperci

Tagliatelle cu ciuperci

Se spala ciupercile, se taie cubulete sau felii (cu tot cu codite). Intr-o tigaie se pun cele 3 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Sea Bass la grill cu legume