Placinta cu ton

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ton

Ingrediente

  • - 250-300 ml lapte
  • - un cubulet drojdie(25g)
  • - 500 g faina
  • - un ardei
  • - un morcov
  • - o ceapa mica
  • - 400 g ton din conserva
  • - zema de la jumatate de lamaie
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Se pregateste maiaua astfel, intr-un castronel se faramiteaza drojdia, peste ea se pune o lingurita de zahar, o lingurita de faina si un pic de lapte un pic caldut, se amesteca bine(nu trebuie sa fie nici prea lichida, nici prea groasa) si se pune deoparte sa creasca.

Intre timp pregatim legumele, curatam morcovii, ardeiul si ceapa si le inabusim in 3-4 linguri ulei de masline. Scurgem tonul de ulei, il faramitam cu furculita, adaugam sare, piper, il punem peste legume si adaugam zema de lamaie.

Pregatim coca amestecand maiaua cu faina peste care turnam lapte usor caldut, framantam bine timp de 10-15 minute sau pana cand impingem aluatul cu degetul si isi revine la forma initiala, atunci vom sti ca este framantat cat trebuie. Ungem un castron cu unt, punem coca si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (ungem castronul cu unt pentru ca atunci cand coca creste sa nu se prinda de peretii castronului ;)), aproximativ o ora.

Luam coca, o impartim in doua sau in trei, cum doriti sa va iasa ruladele, intindem cu facaletul, foaia nu trebuie sa fie foarte subtire si in mijloc punem umplutura cu ton, lasam un pic de spatiu la margini si mai punem si cateva cubulete de unt, se ruleaza si se mai lasa 20 de minute in forma.

Se dau la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade. Multumesc doamnei Laura Sava pentru reteta, eu am adaptat-o un pic ;). Pofta buna!! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise