Placinta cu urda dulce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200gr. faina
  • 1 pachet margarina RAMA
  • 2 linguri smantana 3 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • (aceste ingrediente sunt pentru foile de placinta)-Umplutura : 800 gr. urda dulce
  • 300 gr. stafide
  • 3 linguri smantana
  • o cana zahar
  • 6 oua
  • 4 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

Faina se amesteca cu margarina (margarina sa fie putin moale) apoi se adauga smantana, zaharul ,zaharul vanilat,si praful de copt (care se stinge cu putin otet),se framanta ,nu prea mult ,apoi se imparte in doua si se fac doua foi .Urda se freaca cu zaharul ,se pune zaharul vanilat si smantana apoi se pun satfidele care in prealabil au fost tinute in apa la inmuiat , cele 6 oua se bat bine cu telul si se adauga in compozitie .Se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu pesmet ,se pune prima foaie si peste ea se pune umplutura (daca vezi ca e putin cam moale sa nu te sperii presari putin gris deasupra (dar putin) apoi pui peste ea cea dea doua foaie si dai la cuptor cam35 de minute (depinde de cuptor ) ,cad este coapta o pudrezi cu zahar.Pofta buna! Chiar este buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise