Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Ingrediente

  • Aluat: 500 g faina, 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa, jumatate lapte); drojdie proaspata, o bucata cam cat o nuca, 3-4 linguri ulei, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare;
  • Umplutura: 500 g loboda rosie, 200 g urda, 1 ceapa, 3 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, o mana buna de marar si patrunjel verde, 2 linguri smantana, 2 oua, plus unul pentru uns.

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste ea si turnam lichidul caldut; amestecam usor; dupa cateva minute incepem sa omogenizam ingredientele si ne punem pe framantat. Adaugam si sarea, framantam pana se desprinde aluatul de degete. Incorporam si uleiul, mai framantam putin. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit, cca o ora.

Calim usor intr-o tigaie, ceapa si usturoiul tocate. Loboda, aleasa si bine spalata, o oparim intr-un vas in care clocoteste apa; scurgem bine si o tocam, lejer, cu cutitul. Adaugam loboda si verdeturile tocate in tigaie, peste ceapa si usturoi si mai calim cateva minute. Punem sare si piper, dupa gustul fiecaruia. Intr-un bol batem cele doua oua, adaugam smantana, urda (pe care o zdrobim cu furculita), omogenizam. Potrivim gustul de sare si piper. Compozitia e cremoasa, untoasa.

Adaugam compozitia cu branza peste verzaciunile din tigaie si omogenizam.

Impartim coca in doua, o parte sa fie ceva mai mare decat cealalta. Intindem o foaie de aluat si tapetam o tava cu aceasta. Eu am folosit o forma de tarta, captusita cu hartie de copt. Am avut grija sa acopar cu aluat si marginile formei. Repartizam umplutura si acoperim cu o noua foaie de aluat.

Ungem cu ou batut placinta si o coacem, 10 minute la foc mare si 25-30 de minute la foc mediu. O scoatem cu grija, pensulam usor cu putina apa stratul de deasupra si acoperim cu un prosop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor