autor:

Alexandrina

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
Aluat: 500 g faina, 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa, jumatate lapte) drojdie proaspata, o bucata cam cat o nuca, 3-4 linguri ulei, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, Umplutura: 500 g loboda rosie, 200 g urda, 1 ceapa, 3 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, o mana buna de marar si patrunjel verde, 2 linguri smantana, 2 oua, plus unul pentru uns.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste ea si turnam lichidul caldut; amestecam usor; dupa cateva minute incepem sa omogenizam ingredientele si ne punem pe framantat. Adaugam si sarea, framantam pana se desprinde aluatul de degete. Incorporam si uleiul, mai framantam putin. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit, cca o ora.
Calim usor intr-o tigaie, ceapa si usturoiul tocate. Loboda, aleasa si bine spalata, o oparim intr-un vas in care clocoteste apa; scurgem bine si o tocam, lejer, cu cutitul. Adaugam loboda si verdeturile tocate in tigaie, peste ceapa si usturoi si mai calim cateva minute. Punem sare si piper, dupa gustul fiecaruia. Intr-un bol batem cele doua oua, adaugam smantana, urda (pe care o zdrobim cu furculita), omogenizam. Potrivim gustul de sare si piper. Compozitia e cremoasa, untoasa.
Adaugam compozitia cu branza peste verzaciunile din tigaie si omogenizam.
Impartim coca in doua, o parte sa fie ceva mai mare decat cealalta. Intindem o foaie de aluat si tapetam o tava cu aceasta. Eu am folosit o forma de tarta, captusita cu hartie de copt. Am avut grija sa acopar cu aluat si marginile formei. Repartizam umplutura si acoperim cu o noua foaie de aluat.
Ungem cu ou batut placinta si o coacem, 10 minute la foc mare si 25-30 de minute la foc mediu. O scoatem cu grija, pensulam usor cu putina apa stratul de deasupra si acoperim cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu urdă și lobodă roșie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la cuptor (de post)

Legume la cuptor (de post)

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi; 2.

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu cirnat la cuptor

Varza cu cirnat la cuptor

Tai varza si o frec cu sare apoi o las sa stea un pic si pregatesc carnatul. Carnatul il calesc numai

52 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Tare faina placinta!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Multumesc! Chiar a iesit nesperat de buna.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    ......buna placintica ta

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 g faina
  • 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa
  • jumatate lapte) drojdie proaspata
  • o bucata cam cat o nuca
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura: 500 g loboda rosie
  • 200 g urda
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • o mana buna de marar si patrunjel verde
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • plus unul pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare faina placinta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta