autor:

Alexandrina

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
Aluat: 500 g faina, 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa, jumatate lapte) drojdie proaspata, o bucata cam cat o nuca, 3-4 linguri ulei, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, Umplutura: 500 g loboda rosie, 200 g urda, 1 ceapa, 3 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, o mana buna de marar si patrunjel verde, 2 linguri smantana, 2 oua, plus unul pentru uns.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste ea si turnam lichidul caldut; amestecam usor; dupa cateva minute incepem sa omogenizam ingredientele si ne punem pe framantat. Adaugam si sarea, framantam pana se desprinde aluatul de degete. Incorporam si uleiul, mai framantam putin. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit, cca o ora.
Calim usor intr-o tigaie, ceapa si usturoiul tocate. Loboda, aleasa si bine spalata, o oparim intr-un vas in care clocoteste apa; scurgem bine si o tocam, lejer, cu cutitul. Adaugam loboda si verdeturile tocate in tigaie, peste ceapa si usturoi si mai calim cateva minute. Punem sare si piper, dupa gustul fiecaruia. Intr-un bol batem cele doua oua, adaugam smantana, urda (pe care o zdrobim cu furculita), omogenizam. Potrivim gustul de sare si piper. Compozitia e cremoasa, untoasa.
Adaugam compozitia cu branza peste verzaciunile din tigaie si omogenizam.
Impartim coca in doua, o parte sa fie ceva mai mare decat cealalta. Intindem o foaie de aluat si tapetam o tava cu aceasta. Eu am folosit o forma de tarta, captusita cu hartie de copt. Am avut grija sa acopar cu aluat si marginile formei. Repartizam umplutura si acoperim cu o noua foaie de aluat.
Ungem cu ou batut placinta si o coacem, 10 minute la foc mare si 25-30 de minute la foc mediu. O scoatem cu grija, pensulam usor cu putina apa stratul de deasupra si acoperim cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu urdă și lobodă roșie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de fasole cu afumatura

Mancarica de fasole cu afumatura

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinte cu Pui si Salsa

Placinte cu Pui si Salsa

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate:

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Tare faina placinta!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Multumesc! Chiar a iesit nesperat de buna.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    ......buna placintica ta

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 g faina
  • 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa
  • jumatate lapte) drojdie proaspata
  • o bucata cam cat o nuca
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura: 500 g loboda rosie
  • 200 g urda
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • o mana buna de marar si patrunjel verde
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • plus unul pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare faina placinta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul