Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Ingrediente

  • Aluat: 500 g faina, 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa, jumatate lapte); drojdie proaspata, o bucata cam cat o nuca, 3-4 linguri ulei, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare;
  • Umplutura: 500 g loboda rosie, 200 g urda, 1 ceapa, 3 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, o mana buna de marar si patrunjel verde, 2 linguri smantana, 2 oua, plus unul pentru uns.

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste ea si turnam lichidul caldut; amestecam usor; dupa cateva minute incepem sa omogenizam ingredientele si ne punem pe framantat. Adaugam si sarea, framantam pana se desprinde aluatul de degete. Incorporam si uleiul, mai framantam putin. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit, cca o ora.

Calim usor intr-o tigaie, ceapa si usturoiul tocate. Loboda, aleasa si bine spalata, o oparim intr-un vas in care clocoteste apa; scurgem bine si o tocam, lejer, cu cutitul. Adaugam loboda si verdeturile tocate in tigaie, peste ceapa si usturoi si mai calim cateva minute. Punem sare si piper, dupa gustul fiecaruia. Intr-un bol batem cele doua oua, adaugam smantana, urda (pe care o zdrobim cu furculita), omogenizam. Potrivim gustul de sare si piper. Compozitia e cremoasa, untoasa.

Adaugam compozitia cu branza peste verzaciunile din tigaie si omogenizam.

Impartim coca in doua, o parte sa fie ceva mai mare decat cealalta. Intindem o foaie de aluat si tapetam o tava cu aceasta. Eu am folosit o forma de tarta, captusita cu hartie de copt. Am avut grija sa acopar cu aluat si marginile formei. Repartizam umplutura si acoperim cu o noua foaie de aluat.

Ungem cu ou batut placinta si o coacem, 10 minute la foc mare si 25-30 de minute la foc mediu. O scoatem cu grija, pensulam usor cu putina apa stratul de deasupra si acoperim cu un prosop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise