autor:

Alexandrina

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2012

Ingrediente
Aluat: 500 g faina, 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa, jumatate lapte) drojdie proaspata, o bucata cam cat o nuca, 3-4 linguri ulei, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, Umplutura: 500 g loboda rosie, 200 g urda, 1 ceapa, 3 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, o mana buna de marar si patrunjel verde, 2 linguri smantana, 2 oua, plus unul pentru uns.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste ea si turnam lichidul caldut; amestecam usor; dupa cateva minute incepem sa omogenizam ingredientele si ne punem pe framantat. Adaugam si sarea, framantam pana se desprinde aluatul de degete. Incorporam si uleiul, mai framantam putin. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit, cca o ora.
Calim usor intr-o tigaie, ceapa si usturoiul tocate. Loboda, aleasa si bine spalata, o oparim intr-un vas in care clocoteste apa; scurgem bine si o tocam, lejer, cu cutitul. Adaugam loboda si verdeturile tocate in tigaie, peste ceapa si usturoi si mai calim cateva minute. Punem sare si piper, dupa gustul fiecaruia. Intr-un bol batem cele doua oua, adaugam smantana, urda (pe care o zdrobim cu furculita), omogenizam. Potrivim gustul de sare si piper. Compozitia e cremoasa, untoasa.
Adaugam compozitia cu branza peste verzaciunile din tigaie si omogenizam.
Impartim coca in doua, o parte sa fie ceva mai mare decat cealalta. Intindem o foaie de aluat si tapetam o tava cu aceasta. Eu am folosit o forma de tarta, captusita cu hartie de copt. Am avut grija sa acopar cu aluat si marginile formei. Repartizam umplutura si acoperim cu o noua foaie de aluat.
Ungem cu ou batut placinta si o coacem, 10 minute la foc mare si 25-30 de minute la foc mediu. O scoatem cu grija, pensulam usor cu putina apa stratul de deasupra si acoperim cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu urdă și lobodă roșie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu sos de rosii

Vinete cu sos de rosii

Se taie vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, se taie aceste rondele pe jumatate, se dau

9 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu ciuperci si smantana

Conopida cu ciuperci si smantana

Desfacem conopida si oparim buchetelele 8 minute in apa cu sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga.

11 voturi    5 comentarii
54 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Tare faina placinta!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Multumesc! Chiar a iesit nesperat de buna.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    ......buna placintica ta

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 g faina
  • 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa
  • jumatate lapte) drojdie proaspata
  • o bucata cam cat o nuca
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura: 500 g loboda rosie
  • 200 g urda
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • o mana buna de marar si patrunjel verde
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • plus unul pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare faina placinta!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Porc cu legume in stil oriental