Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.
Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata untura.
Se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul.
Varza se caleste in ulei , se potriveste de sare si piper si se da la rece .
Se imparte aluatul in 2 bucati, se face o foaie subtire si se pune pe fundul tavii, cu marginile ridicate.
Se pune varza, se uniformizeaza si se pune a doua foaie de aluat, se lipesc marginile foilor cu degetele, se impunge cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor 45 de minute.
Este extraordinara cu varza asta verde si cruda, asa ca va doresc pofta buna !
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii