autor:

Daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu varza

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
15 linguri de faina, drojdie cit o nuca, untura cit o nuca, 1 ou, apa calduta, varza verde, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.

Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata untura.

Se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul.

Varza se caleste in ulei , se potriveste de sare si piper si se da la rece .

Se imparte aluatul in 2 bucati, se face o foaie subtire si se pune pe fundul tavii, cu marginile ridicate.

Se pune varza, se uniformizeaza si se pune a doua foaie de aluat, se lipesc marginile foilor cu degetele, se impunge cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor 45 de minute.

Este extraordinara cu varza asta verde si cruda, asa ca va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza acra

Placinta cu varza acra

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul.

6 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cartofi, varza sau branza

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta

100 voturi    51 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liliana Luminita , 24 mai 2014

    si cum e neagro ?

  • Fara foto

    Nicoleta Cristina Dimian , 23 mai 2014

    bunaaaaaaaaaaa am facuto si eu azi..

  • Fara foto

    Liliana Luminita , 23 mai 2014

    ESTE O BUNATATE !!!

    • Fara foto

      Liliana Luminita , 23 mai 2014

      o sa ancerc, cred ca este buna .

    • Fara foto

      Viorica Matei , 23 mai 2014

      e delicioasa

    • Viorica_Matei

      Viorica_Matei (Maestru bucatar) , 23 mai 2014

      am facut e deliciosa

    • Fara foto

      Nicoleta Radu Paraschiv , 29 septembrie 2013

      AM FACUT DE 2 ORI,O BUNATATE!

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Imi dai si mie o bucata??????????Mi-a adus aminte de ani copilariei.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

      Merita incercata ,cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte reusita!

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Eu am facut cu cartofi...............nu vrei sa facem schimb,Daniela?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 15 linguri de faina
  • drojdie cit o nuca
  • untura cit o nuca
  • 1 ou
  • apa calduta
  • varza verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Viorica_Matei (Maestru bucatar)

am facut e deliciosa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza