Ingrediente
- 1.5 kg cartofi, - 5 cepe (3 galbene, 2 rosii), - 6 oua, - sare, piper, - frunze de patrunjel, - 100 gr unt sau margarina
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
26 voturi
Mod de preparare
- se curata ceapa si cartofii si batem ouale intr-un bol
- ceapa se taie felii si se pune usor la calit in 50 gr unt / margarina
- cartofii se taie felii – chipsuri – rand pe rand fiecare in timp ce ii punem in tava
- se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt/ margarina
- se aseaza pe marginile laterale un rand de cartofi, apoi se aseaza un strat si pe fundul formei
- punem apoi un rand de ceapa apoi un rand de ou batut si condimentam cu sare, piper, frunze de patrunjel
- punem apoi urmatorul rand de cartofi, apoi ceapa, ou, condimente …si tot asa pana ajungem sus
- ungem deasupra cartofii cu putin unt, acoperim cu folie de Al. si punem in cuptorul preincalzit la 200 grade.
Se lasa la cuptor aprox o ora si jumatate, apoi luam folia si mai lasam 30 min pana cartofii de deasupra devin crocanti
Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi :)
Stelutza Berendei , 14 iulie 2014
Si mie mi se pare timpul de stat in cuptor cam mare - avind in vedere ca sint cartofi .
Toncean Sidonia , 14 iulie 2014
Trebuie sa fie tare buna tarta, oricum timpul mi se pare foarte lung. Se coace cumva, la foc mic ?
Mariana Dorica Chircu , 13 iulie 2014
complimenti.
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013
Arata foarte bine
Proca Constanta , 26 noiembrie 2013
Arata foarte bine
Zoya Hasmasan , 14 septembrie 2013
eu cred, ca daca am folosi cartofi fierti in prealabil, ar merge mult mai repede!!
Timea (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2011
multumesc....e si foarte buna :)
Marian (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2011
ce bine arata... felicitari!