Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de placinte.
Intr-un vas, bate untul cu cele trei feluri de zahar apoi incoporeaza oul si iaurtul.Intr-un alt vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in amestecul de ingrediente ude.Framanta pana cand se obtine un aluat omogen.Da aluatul la rece cel putin 20-30 minute.
Intre timp, amesteca visinele cu sirop impreuna cu amidonul alimentar si vanilia.
Ia aluatul de la rece si intinde aproximativ 2/3 din el intr-o foaie de 1 cm grosime.Aseaza foaia intinsa in forma, atfel incat sa fie aluat la baza si pe marginile formei.Toarna umplutura in forma.Din restul de aluat fa firimituri care apoi presara-le peste umplutura.Da placinta la copt 35 minute, apoi scoate-o presara-o cu putin zahar cu scortisoara si da-o la copt pentru inca 5-10 minute.
http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii