autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Sosuri, Torturi

Placinta de ciocolata cu visine

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 200 gr unt, 100 gr zahar alb, 100 gr zahar brun, 1 plic zahar vanilat bourbon, 1 ou, 150 gr iaurt, 420 gr faina, 50 gr pudra de cacao, un praf de sare, 1 plic praf de copt, 1 lingurita scortisoara macinata, , Pentru umplutura, 800 gr compot de visine (cu doar ½ din sirop pastrat) – sau se pot folosi visine proaspete, curatate de samburi apoi fierte in apa cu zahar pana cand se face un siorp alaturi de visine, 80 gr amidon alimentar, 2 lingurite esenta de vanilie, zahar amestecat cu scortisoara, pentru presarat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de placinte.
Intr-un vas, bate untul cu cele trei feluri de zahar apoi incoporeaza oul si iaurtul.Intr-un alt vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in amestecul de ingrediente ude.Framanta pana cand se obtine un aluat omogen.Da aluatul la rece cel putin 20-30 minute.
Intre timp, amesteca visinele cu sirop impreuna cu amidonul alimentar si vanilia.
Ia aluatul de la rece si intinde aproximativ 2/3 din el intr-o foaie de 1 cm grosime.Aseaza foaia intinsa in forma, atfel incat sa fie aluat la baza si pe marginile formei.Toarna umplutura in forma.Din restul de aluat fa firimituri care apoi presara-le peste umplutura.Da placinta la copt 35 minute, apoi scoate-o presara-o cu putin zahar cu scortisoara si da-o la copt pentru inca 5-10 minute.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Placinta cu visine si ciocolata

Placinta cu visine si ciocolata

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu sarea, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si

4 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort de Dragobete, inimioara

Tort de Dragobete, inimioara

Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful

7 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    erikalaura06 (Bucatar) , 19 februarie 2015

    CRED CA ESTE DEMENTIALA ....

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Arata super!!!

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Suppper bunn!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Imi lasã gura apã!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Ce bunatate!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      minunata ;felicitari

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Trebue sa fie foarte buna placinta ta........

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Waw ! cred ca e ceva demential, imi plac atat de mult visinele, iar cum descrii tu si cum se vede din poze e o nebunie. Am sa incerc reteta neaparat. *****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar alb
  • 100 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • 150 gr iaurt
  • 420 gr faina
  • 50 gr pudra de cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru umplutura
  • 800 gr compot de visine (cu doar ½ din sirop pastrat) – sau se pot folosi visine proaspete
  • curatate de samburi apoi fierte in apa cu zahar pana cand se face un siorp alaturi de visine
  • 80 gr amidon alimentar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • zahar amestecat cu scortisoara
  • pentru presarat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

erikalaura06 (Bucatar)

CRED CA ESTE DEMENTIALA ....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Indragostit cu Capsuni