autor:

bluerose

» » Dulciuri diverse

Placinta de dovleac americana

Autor: bluerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bluerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru umplutura:, , 500-600 g dovleac, 100 g zahar, 1 lgt scortisoara, 100 g migdale macinate, 2 lgt praf budinca de vanilie, 3 oua (se separa galbenusurile), , Pentru aluat:, , 450 g faina, 150 g zahar, 250 g unt topit, 2 oua, unt pentru uns forma

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Faina, zaharul, untul, ouale si sarea se amesteca pentru a forma un aluat care se lasa 30 minute la rece.
Dovleacul se baga la cuptor pentru aprox. 30 minute (pana cand se inmoaie), dupa care se mixeaza un piuré (eventual prin robotul de bucatarie). Piureul se amesteca cu scortisoara, migdalele macinate, zaharul, praful de budinca si galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei.
Intr-o forma rotunda de dimensiuni mici-mijlocii unsa cu unt, se intinde aluatul, in asa fel incat sa ramana o margine de ca. 4-5 cm inaltime. Se toarna umplutura peste aluat si se da la cuptor (ca. 200°) pentru 30 minute.
La sfarsit se poate pudra cu zahar.
E o placinta delicioasa care se savureaza cel mai bine rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac americana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane (fara zahar, fara faina)

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane (fara zahar, fara faina)

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada de nuci cu frisca

Rulada de nuci cu frisca

In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena

13 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Foarte bine arata si cred ca este si tare buna.*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Foarte fina si aromata!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Imi place reteta si placinta arata super ! Felicitari ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g dovleac
  • 100 g zahar
  • 1 lgt scortisoara
  • 100 g migdale macinate
  • 2 lgt praf budinca de vanilie
  • 3 oua (se separa galbenusurile)
  • Pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 150 g zahar
  • 250 g unt topit
  • 2 oua
  • unt pentru uns forma

Raporteaza reteta

Retete
de bluerose
Prajiturica cu albus si nuci

Prajiturica cu albus si nuci

Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie. Ulterior se adauga

8 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

maria mihalache (Chef de cuisine)

Foarte bine arata si cred ca este si tare buna.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins inimioare de Ziua Indragostitilor