Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la calit cu zahar, scortisoara, zahar vanilat , coaja de lamaie si untul pana cand scade. Las umplutura sa se raceasca si adaug nuca maruntita. Pregatesc apoi aluatul amestecand toate ingredientele enumerate. Praful de copt il sting in lapte. Aluatul il impart in doua, tapetez tava cu hartie de copt, intind prima foaie, o asez in tava, intind pe toata suprafata umplutura gata pregatita, apoi a doua foaie deasupra. Acest aluat trebuie lucrat foarte repede sa nu apuce sa creasca pentru ca se va rupe la intins. Bag tava la cuptorul preincalzit la 180 gr. si dupa 40 min. o scot din cuptor, o portionez (asa calda) si o pudrez. O scot pe platou cand s-a racit. Pofta buna!
Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...
Cartofi la cuptorAmestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie.
Cotlet de vitel cu piure de mazareO prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.
Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visineDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii