autor:

lucica mihaila

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta de dovleac cu nuca

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 2 oua,, 5 linguri de zahar,, 5 linguri de ulei,, 5 linguri de lapte dulce,, 2 plicuri zahar vanilat,, 1 praf de copt,, 370 g faina,, un praf de sare., Iese o foaie frageda si pufoasa., Pentru umplutura:, 1 dovleac pentru placinta de marime medie,, zahar dupa gust, (am folosit 150g), scortisoara, zahar vanilat, coaja de lamaie,, 250-300g nuca maruntita,, 1 lingurita de unt sau margarina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

26 voturi

Mod de preparare

Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la calit cu zahar, scortisoara, zahar vanilat , coaja de lamaie si untul pana cand scade. Las umplutura sa se raceasca si adaug nuca maruntita. Pregatesc apoi aluatul amestecand toate ingredientele enumerate. Praful de copt il sting in lapte. Aluatul il impart in doua, tapetez tava cu hartie de copt, intind prima foaie, o asez in tava, intind pe toata suprafata umplutura gata pregatita, apoi a doua foaie deasupra. Acest aluat trebuie lucrat foarte repede sa nu apuce sa creasca pentru ca se va rupe la intins. Bag tava la cuptorul preincalzit la 180 gr. si dupa 40 min. o scot din cuptor, o portionez (asa calda) si o pudrez. O scot pe platou cand s-a racit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

-Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins

7 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de post
Pasca bunicii

Pasca bunicii

Modul de preparare: Luăm un castron şi punem albuşurile şi gălbenuşurile în el, deasupra

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 18 octombrie 2013

    Mada daca nu sunt suficiente,imi spui.:)))))))

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Ft interesanta reteta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte bine arata, cred ca a fost delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Superba reteta,superba prezentare...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Interesanta reteta ta, am salvat-o si am s-o incerc cat de curand. Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Superb arata,cred ca este un deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de lapte dulce,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 praf de copt,
  • 370 g faina,
  • un praf de sare.
  • Iese o foaie frageda si pufoasa.
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovleac pentru placinta de marime medie,
  • zahar dupa gust
  • (am folosit 150g)
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie,
  • 250-300g nuca maruntita,
  • 1 lingurita de unt sau margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Ft interesanta reteta!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cocorada ardeleneasca