autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta de legume

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
pt o forma cu diametrul de 26 cm, , pt aluat:, 150 g branza slaba,150 g faina, 150 g unt, sare, , pt umplutura:, 2 fire medii de praz, 400 g rosii, 500 g spanac, 250 g branza de vaca semigrasa, 50 g parmezan, 2 oua, piper negru macinat, nucsoara rasa

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

1 vot

Mod de preparare

1- se paseaza bine branza slaba.Se cerne faina intr-un vas si se adauga branza, untul taiat in bucatele si sarea.
2- se amestca cu mixerul cu paletele pentru aluat, pana cand se obtine o masa uniforma.Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la frigider timp de cel putin 45 minute.
3-se curata prazul si se taie in rondele.Se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare, se adauga prazul si se fierbe timp de 1 minut.Apoi se clateste cu apa rece si se scurge.
4-se oparesc rosiile, se decojesc, se taie in patru, se scot semintele si se toaca in cuburi.Se curata spanacul si se spala.Se pune in apa clocotita si se fierbe 1-2 minute, iar apoi se scoate, se aseaza pe un prosop de hartie si se preseaza bine.
5-se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.Se unge vasul ales cu unt.Se intinde aluatul sub forma rotunda si se captuseste vasul.Se inteapa cu o cu o furculita si se coace timp de 10 minute.
6- se amesteca ingredientele pentru umplutura, se condimetneaza, apoi se dauga legumele,Totul se intinde peste aluat si se coace 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

Muschiuletul de porc se unge bine cu ulei de masline si se condimentreaza cu sare ,piper si cimbru.Se

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene)

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    O bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

1 vot

Ingrediente

  • pt o forma cu diametrul de 26 cm
  • pt aluat:
  • 150 g branza slaba,150 g faina
  • 150 g unt
  • sare
  • pt umplutura:
  • 2 fire medii de praz
  • 400 g rosii
  • 500 g spanac
  • 250 g branza de vaca semigrasa
  • 50 g parmezan
  • 2 oua
  • piper negru macinat
  • nucsoara rasa

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite