autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta de mere

Autor: alina coltisor (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina coltisor (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
4 oua intregi, 12 linguri zahar, 12 linguri ulei, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprine, (practic la 1 ou se pun 3 linguri de zahar si 3 linguri de ulei si de aici incolo. . . ), 1 kg mere rase, scortisoara, 5 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pun ouale cu zaharul si se freaca pana se albesc putin, se adauga uleiul pe rand, bicarbonat si faina.



Aluatul se framanta pe planseta. nu trebuie sa fie prea tare.

se imparte in doua. Se intinde o foaie, se pune in tava, se inteapa din loc in loc cu furculita, se pune marul ras, indulcit dupa preferinta, scortisoara, iar peste mar se pune a doua foaie de auat care se inteapa si ea.



Se da la cuptor la 180-200 grade si in 15-20 min maxim este gata

se pudreaza cu zahar (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul

26 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu mere traditionala

Placinta cu mere traditionala

Aluatul 1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce

25 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprine
  • (practic la 1 ou se pun 3 linguri de zahar si 3 linguri de ulei si de aici incolo. . . )
  • 1 kg mere rase
  • scortisoara
  • 5 linguri zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de zmeura si cirese