autor:

Blogul lui Haplea

» » Dulciuri diverse

Placinta de mere

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 2 kg de mere, - un aluat de foietaj Morărița, - 2 pliculețe de zahăr vanilat, - 200 gr de zahăr (sau mai mult, depinde cât de dulce preferați), - zahăr pudră (pentru ornat)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

- să curăță merele și se dau prin răzătoare. Se pun într-o cratiță, unde se adaugă zahărul tos și cel vanilat.
- se pun pe foc și se călesc până se topește zahărul.
- întindem în tava tapetată cu hârtie de copt o foaie de aluat, peste care presărăm puțin griș, care absoarbe din zeama lăsată de mere. Punem compoziția de mere , pe care o acoperim cu a doua foaie de aluat.
- băgăm la cuptor până se rumenește, iar apoi presărăm zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma, se adauga uleiul putin cate putin pana se incorporeaza.

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare

209 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Simpla si buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • - 2 kg de mere
  • - un aluat de foietaj Morărița
  • - 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • - 200 gr de zahăr (sau mai mult
  • depinde cât de dulce preferați)
  • - zahăr pudră (pentru ornat)

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Simpla si buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura Lacrimioara