Placinta de praz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi placinta, 1 kg
  • 3 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • Praz (fara partea verde) tocat marunt, 2 kg
  • Marar, o legatura, tocat fin
  • 1 ceasca de branza Pecorino, rasa
  • 1 ceasca de iaurt, scurs
  • 5 oua
  • 30 gr unt
  • 1 lingura gris
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

1. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul tocat se pune in strecuratoare si se spla bine. Se lasa sa se scurga bine. Se topeste untul intr-o tigaie adanca si se incalzeste prazul timp de 10 minute pana se inmoaie, fara sa se arda. Se ia tigaia de pe foc si se lasa prazul sa se raceasca.

2. Se scurge prazul de excesul de unt, apoi se pune intr-un castron mare si se adauga branza, mararul, grisul, ouale (batute), sarea si piperul. Se amesteca totul folosind doua furculite.

3. Se alege o tava de copt dreptunghiulara (50 – 28 cm) sau rotunda (60-70 cm diametru) si se unge cu unt topit. Se intind patru foi de placinta si se ung cu unt suprafetele lor. Se pune jumatate din umplutura si se acopera cu una sau doua foi de placinta.

4. Se adauga restul de umplutura si se acopera cu alte cinci foi de placinta. Se ruleaza foile si apoi se indoaie sub forma de romb. Suprafata placintei se stropeste cu mult unt si se coace in cuptor la 170 grade C, 50 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise