autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Sandviciuri

Placinta de praz

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 portii, Foi placinta, 1 kg, 3 linguri ulei de masline, , Umplutura:, Praz (fara partea verde) tocat marunt, 2 kg, Marar, o legatura, tocat fin, 1 ceasca de branza Pecorino, rasa, 1 ceasca de iaurt, scurs, 5 oua, 30 gr unt, 1 lingura gris, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul se curata si se inlatura partea verde, apoi se taie in lung in patru de sus pana jos si se toaca marunt cu un cutit ascutit. Prazul tocat se pune in strecuratoare si se spla bine. Se lasa sa se scurga bine. Se topeste untul intr-o tigaie adanca si se incalzeste prazul timp de 10 minute pana se inmoaie, fara sa se arda. Se ia tigaia de pe foc si se lasa prazul sa se raceasca.
2. Se scurge prazul de excesul de unt, apoi se pune intr-un castron mare si se adauga branza, mararul, grisul, ouale (batute), sarea si piperul. Se amesteca totul folosind doua furculite.
3. Se alege o tava de copt dreptunghiulara (50 – 28 cm) sau rotunda (60-70 cm diametru) si se unge cu unt topit. Se intind patru foi de placinta si se ung cu unt suprafetele lor. Se pune jumatate din umplutura si se acopera cu una sau doua foi de placinta.
4. Se adauga restul de umplutura si se acopera cu alte cinci foi de placinta. Se ruleaza foile si apoi se indoaie sub forma de romb. Suprafata placintei se stropeste cu mult unt si se coace in cuptor la 170 grade C, 50 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Placinta cu praz si cartofi

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu praz

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

4 voturi

Ingrediente

  • 8 portii
  • Foi placinta
  • 1 kg
  • 3 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • Praz (fara partea verde) tocat marunt
  • 2 kg
  • Marar
  • o legatura
  • tocat fin
  • 1 ceasca de branza Pecorino
  • rasa
  • 1 ceasca de iaurt
  • scurs
  • 5 oua
  • 30 gr unt
  • 1 lingura gris
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cald cu cascaval Sandwich cald cu cascaval

Intr-un bol amestecam toate ingredientele mentionate (usturoiul curatat si trecut prin presa). Le omogenizam pana obtinem o pasta cu

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Tapas cu jambon Tapas cu jambon

Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Baghete umplute