Placinta de pui si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 2 pui mici
  • 50 g ciuperci
  • 5 cepe mijlocii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cuburi concentrat supa de pui
  • cate 1/2 lingurita coriandru si piper
  • 200 g sunca
  • 125 g unt
  • 60 g faina
  • 250 ml lapte
  • 150 ml supa de pui
  • 2 linguri mustar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 galbenus
  • sare

Mod de preparare

Cureti ceapa si usturoiul. Speli puii si ii tai in bucati pe care le pui la fiert impreuna cu 2 cepe taiate in sferturi, usturoiul, cuburile de supa, boabele de piper si coriandru.

Cureti ciupercile si le tai marunt. La fel si ceapa ramasa, iar sunca o tai fasii inguste. Toci fin patrunjelul.

Calesti putin ceapa in 50 g unt, apoi adaugi ciupercile. Presari faina, amestecand cu o lingura de lemn. Torni alternativ cate putin lapte si supa de pui (zeama in care ai fiert puii) si omogenizezi. Fierbi legumele in lapte, la foc mic, timp de 10 minute. Amesteci din cand in cand, pentru ca sosul sa nu se lipeasca de vas.

Cand carnea a fiert, o cureti de pielite si oase, o tai marunt si o incorporezi in sosul cu ciuperci, impreuna cu patrunjelul si mustarul.

Topesti untul ramas. Desfaci foile de placinta pe planseta si le ungi cu unt. In tava unsa cu ulei, suprapui 1/2 din foi, intinzi umplututra si acoperi cu foile ramase.

Ungi placinta cu galbenus, o intepi din loc in loc cu furculita si dai tava la cuptor pentru 10 minute la foc iute, apoi pentru alte 10 minute la foc mijlociu.

O servesti calda sau rece, dupa preferinta, si poti adauga cateva lingurite de smantana sau ketchup sau maioneza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise