autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta de taietei cu praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 250 g taietei lati, , sare, , 1 lingura untdelemn, , 4 morcovi mijlocii, , 3 fire de praz, , 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), , 1/2 l lapte, , 1/4 frisca nebatuta, , 6 oua,, piper proaspat macinat, , nucsoara rasa, , 1 lingurita praf de oregano, , grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati. Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de taietei cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu doua umpluturi

Tarta cu doua umpluturi

Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa.

2 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Croissante cu crenvursti

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 250 g taietei lati
  • sare
  • 1 lingura untdelemn
  • 4 morcovi mijlocii
  • 3 fire de praz
  • 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate
  • in comert)
  • 1/2 l lapte
  • 1/4 frisca nebatuta
  • 6 oua,
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita praf de oregano
  • grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri
  • in comert).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
paine de sarbatoare impletita