autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta de taietei cu praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 250 g taietei lati, , sare, , 1 lingura untdelemn, , 4 morcovi mijlocii, , 3 fire de praz, , 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), , 1/2 l lapte, , 1/4 frisca nebatuta, , 6 oua,, piper proaspat macinat, , nucsoara rasa, , 1 lingurita praf de oregano, , grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati. Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de taietei cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Din ingredientele pt. aluat,se face un aluat dospit,asa:drojdia se amesteca cu 2 lingurite de zahar;se

13 voturi    19 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 250 g taietei lati
  • sare
  • 1 lingura untdelemn
  • 4 morcovi mijlocii
  • 3 fire de praz
  • 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate
  • in comert)
  • 1/2 l lapte
  • 1/4 frisca nebatuta
  • 6 oua,
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita praf de oregano
  • grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri
  • in comert).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
PLACINTE CU GEM