autor:

maria

» » Aluaturi si Foietaje

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Ingrediente
aluat :, 350 gr. faina,150 gr unt sau margarina,50 gr zahar,100 ml lapte,un ou,20 gr. drojdie,un varf de lingurita sare coaja de lamaie, crema de smantana:, 5 oua mari,2oo ml smantana groasa,250 gr.zahar,50 gr faina un plic zahar vanilat,o lingura rom sau zeama de lamaie., fructe: 1 kg de fructe(visine,caise,mere,cirese,piersici), eu am folosit feliute subtiri de mar,visine si zmeura

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul
pana cand se lichefiaza se adauga untul moale sau margarina, oul intreg,laptele caldut,sarea ,coaja de lamaie si la urma faina.Aluatul se amesteca cu lingura apoi se framanta 5-6 minute cu mana si se lasa la dospit.Dupa aceea se intinde in foaie se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se presara pe foaie o lingura de gris si se aseaza fructele curatate si amestecate cu gris sau pesmet.
prepararea cremei de smantana:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie, apoi se pun galbenusurile,zaharul vanilat si smantana se amesteca cu miscari prin rasturnare de 4-5 ori, apoi toata faina amestecand usor tot prin rasturnare de cateva ori.Compozitia se desarta imediat in tava peste fructe se niveleaza si se introduce in cuptorul incins dinainte la foc mediu cam 30-4o minute scrie in reteta dar la mine s-a copt cam in 50 minute.Nu se deschide cuptorul 20 de minute.Dupa ce s-a copt o lasam in tava sa se racesca complet, se pudreaza cu zahar pudra si vanilie si se taie in bucati
Sa o incercati ca este f buna
Pofta mare!
Sursa: cartea mea de bucate a dnei Silvia Jurcovan
Daca ti-a placut reteta noastra "placinta din aluat dospit cu crema de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa. Am gatit ani de-a randul dupa Silvia Jurcovan. A fost cartea care m-a invatat sa gatesc.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • aluat :
  • 350 gr. faina,150 gr unt sau margarina,50 gr zahar,100 ml lapte,un ou,20 gr. drojdie,un varf de lingurita sare coaja de lamaie
  • crema de smantana:
  • 5 oua mari,2oo ml smantana groasa,250 gr.zahar,50 gr faina un plic zahar vanilat,o lingura rom sau zeama de lamaie.
  • fructe: 1 kg de fructe(visine,caise,mere,cirese,piersici)
  • eu am folosit feliute subtiri de mar,visine si zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

19 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

5 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
supa de rosii cu taitei de casa

supa de rosii cu taitei de casa

Se taie ceapa marunt,morcovii si telina se rad pe razatoarea mare se pun intr-o oala (am folosit

9 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Supe de legume

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa. Am gatit ani de-a randul dupa Silvia Jurcovan. A fost cartea care m-a invatat sa gatesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Ochiul soacrei