Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare pentru 15-20 de minute.Se fierb pe jumatate,deoarece ii mai punem si la cuptor.Se lasa la racit si se taie sub forma de rondele.Intre timp pregatim umplutura de ciuperci.Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei de masline,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit,se lasa sa se inmoia putin ceapa apoi se adauga ciupercile taiate,se condimenteaza cu sare si piper si se aduga vinul.Se lasa pe foc pana scade tot sosul.Se ia o forma rotunda in care se aseaza hartie de copt.Se aseaza primul strat de rondele de cartofi,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,se pune un strat de smantana(150g)si jumatate din cantitatea de ciuperci,peste care se pune 200g cascaval ras,se continua cu urmatorul strat de cartofi,smantana,restul de ciuperci si cascaval ras-200g.Se pune ultimul strat ce cartofi se adauga smantana si cascavalul ramas.Se da la cuprotul incins la 180gC pentru 40 de minute.Se scoate si se bate 1 ou care se toarna deasupra,se mai da la cutor pentru 10 minute pana se rumeneste oul.Este o mancare usoara pentru zilele calduroase de vara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii