Placinta din iaurt si oua

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta din iaurt si oua

Ingrediente

  • 400 g foi de plăcintă
  • 900 g iaurt
  • 8 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 2-3 pliculete zahăr vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • ulei pentru foi( unt topit)

Mod de preparare

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia.

Stafidele le hidratam in putina apa cu esenta de rom, cam 20 de minute.

Zahărul se amesteca cu zahărul vanilat, apoi cu ouăle bătute, iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Adaugam stafidele scurse bine de tot.

Se pune într-o tavă ,hârtie de copt apoi se întinde o foaie de plăcintă, se unge cu ulei sau unt topit, apoi se pune altă foaie de plăcintă ,o ungem iar ,pina punem jumatate din foi.

Rasturnam compozitia de iaurt si acoperim apoi cu restul foilor de placinta, unse si ele cu ulei( unt).

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pina se intareste iaurtul si se rumeneste foaia de deasupra, cam 45-60 de minute, depinde de cuptorul fiecareia.

Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva ore sa se raceasca umplutura placintei.Cel mai bine ar fi sa lasam placinta la rece pina a doua zi, cand o putem taia mai usor , pentru ca este deja intarita umplutura, altfel riscati sa se imprastie ....

Dupa ce este portionata placinta , in tava, o pudram cu zahat praf, deasupra,din abundenta.

Daca doriti se poate prepara un caramel din 7 linguri de zahar topit la care se adauga 200 ml de apa. Se amesteca zaharul cu apa pana ce devine un sirop. Cand s-a scos prajitura din cuptor ce insiropeaza cu acest caramel, apoi se lasa la racit pina a doua zi.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/placinta-din-iaurt-si-oua.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise