autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta din iaurt si oua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Ingrediente
400 g foi de plăcintă, 900 g iaurt, 8 ouă, 200 g zahăr, 100 g stafide, 2-3 pliculete zahăr vanilat, 1 esenta rom, 1 esenta vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei pentru foi( unt topit)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia.
Stafidele le hidratam in putina apa cu esenta de rom, cam 20 de minute.
Zahărul se amesteca cu zahărul vanilat, apoi cu ouăle bătute, iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Adaugam stafidele scurse bine de tot.
Se pune într-o tavă ,hârtie de copt apoi se întinde o foaie de plăcintă, se unge cu ulei sau unt topit, apoi se pune altă foaie de plăcintă ,o ungem iar ,pina punem jumatate din foi.
Rasturnam compozitia de iaurt si acoperim apoi cu restul foilor de placinta, unse si ele cu ulei( unt).
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pina se intareste iaurtul si se rumeneste foaia de deasupra, cam 45-60 de minute, depinde de cuptorul fiecareia.
Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva ore sa se raceasca umplutura placintei.Cel mai bine ar fi sa lasam placinta la rece pina a doua zi, cand o putem taia mai usor , pentru ca este deja intarita umplutura, altfel riscati sa se imprastie ....
Dupa ce este portionata placinta , in tava, o pudram cu zahat praf, deasupra,din abundenta.
Daca doriti se poate prepara un caramel din 7 linguri de zahar topit la care se adauga 200 ml de apa. Se amesteca zaharul cu apa pana ce devine un sirop. Cand s-a scos prajitura din cuptor ce insiropeaza cu acest caramel, apoi se lasa la racit pina a doua zi.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/placinta-din-iaurt-si-oua.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta din iaurt si oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Punem ouale in robot impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt,le amestecam 10 min apoi treptat

2 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri
Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes

Amestecam faina, sarea, cacaua si punem deoparte. Mixam untul cu zaharul si adaugam treptat cele

5 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 iulie 2015

    Când mai faci? Să vin și eu să o probez.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 400 g foi de plăcintă
  • 900 g iaurt
  • 8 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 2-3 pliculete zahăr vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • ulei pentru foi( unt topit)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Când mai faci? Să vin și eu să o probez.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone