autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Placinta din lavas cu carne

Autor: Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Ingrediente
1 pachet lavas, 1 ou, 1,5 pahar lapte batut, 1 morcov, 400 g carne tocata (oricare preferati, am folosit amestec de porc si vita), 200 g cascaval , verdeata, ulei de floare soarelui, 1 ligurita pasta de rosii, sare, piper negru macinat, 20 - 30g unt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea tocata se prajeste impreuna cu ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare timp de 10 min. Se sareaza, se adauga piper si o lingurita pasta de rosii. Dupa scoaterea de pe foc se amesteca carnea cu verdeata si cascavalul dat prin razatoare



In tava de cuptor se asterne o foaie de lavas peste care se aseaza uniform jumatate din carne.



Intr-un bol mai adinc se amesteca oul cu iaurtul/lapte batut si bucatele de lavas(mici bucati rupte cu mana). Aceste bucati de lavas se aseaza deasupra carnii.



Peste stratul de lavas se adauga restul carnii. Se acopera totul cu o foaie intreaga de lavas peste care se adauga iaurtul ramas si mici cubulete de unt.



Se tine la cuptor 30-40 minute pina se rumeneste



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta din lavas cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu orez salbatic

Specialitate de pui cu orez salbatic

Se pune o olicica la fiert cu sare si un pic de ulei de masline si orezul salbatic cca.15 min.Se

3 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet lavas
  • 1 ou
  • 1,5 pahar lapte batut
  • 1 morcov
  • 400 g carne tocata (oricare preferati
  • am folosit amestec de porc si vita)
  • 200 g cascaval 
  • verdeata
  • ulei de floare soarelui
  • 1 ligurita pasta de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • 20 - 30g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Eugen
Pui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute (nu mai mult!) in 4-5 pahare

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Intr-o cratita se toarna apa si se pune la fiert. Se pregatesc legumele spalte si curatate: morcovii-rondele,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu carne la cuptor

Cartofi cu carne la cuptor

Carnea spalata se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu boia, piper. Se adauga ceapa taiata

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
SNITELE DIN PIEPT DE PUI IN PESMET