autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Placinta englezeasca cu pui

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
1 piept de pui(mai mare), 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei kapia, jumatate ardei galben, 3 linguri cu varf smantana, 1 lingura rasa cu faina alba, sare, piper, 2 linguri ulei, jumatate foaie foietaj Linco, 1 ou, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete.
Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim putin pe ambele parti(cat sa se albeasca carnea).
Apoi adaugam si legumele si le mai sotam 2-3 minute.
Dupa ce am sotat si legumele,adaugam apa cat sa acoperim bine totul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.
Smantana o amestecam cu faina bine ,bine , subtiem cu zeama din tocanita si invartim ca sa nu fie nici un cocolos.
Cand puiul si legumele sunt fierte mai bine de jumatate,adaugam amestecul de smantana cu faina ,in fir subtire si amestecam continuu.
Mai fierbem vreo 5 minute si inchidem tocanita.
O turnam intr-un vas yena(sau un vas termorezistent) si deasupra presuram patrunjel verde,tocat.
Luam foietajul(mai intindem putintel cat sa ajunga la dimensiunea vasului,sau daca e potrivit il lasam asa) si acoperim vasul cu el.
Lasam putin loc intr-o parte(sau facem o gaura pe un colt al foietajului) si il ungem cu ou batut .
Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si il lasam acolo pentru 30 de minute,la o temperatura potrivita.
Cand este gata,scoatem placinta afara,o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu smantana la cuptor

Cartofi cu smantana la cuptor

Am curatat cartofii si i-am feliat. Am uns tava cu margarina, am pus un strat de cartofi, apoi stratul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui(mai mare)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • jumatate ardei galben
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura rasa cu faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumatate foaie foietaj Linco
  • 1 ou
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume