Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete.
Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim putin pe ambele parti(cat sa se albeasca carnea).
Apoi adaugam si legumele si le mai sotam 2-3 minute.
Dupa ce am sotat si legumele,adaugam apa cat sa acoperim bine totul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.
Smantana o amestecam cu faina bine ,bine , subtiem cu zeama din tocanita si invartim ca sa nu fie nici un cocolos.
Cand puiul si legumele sunt fierte mai bine de jumatate,adaugam amestecul de smantana cu faina ,in fir subtire si amestecam continuu.
Mai fierbem vreo 5 minute si inchidem tocanita.
O turnam intr-un vas yena(sau un vas termorezistent) si deasupra presuram patrunjel verde,tocat.
Luam foietajul(mai intindem putintel cat sa ajunga la dimensiunea vasului,sau daca e potrivit il lasam asa) si acoperim vasul cu el.
Lasam putin loc intr-o parte(sau facem o gaura pe un colt al foietajului) si il ungem cu ou batut .
Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si il lasam acolo pentru 30 de minute,la o temperatura potrivita.
Cand este gata,scoatem placinta afara,o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!!!!!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii