autor:

» » Aperitive

placinta frantuzeasca sarata

Autor: nicoleta juhasz (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta juhasz (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
500 g foi pt placinta linco, 300 g branza de vaca, 300 g branza telemea, 4-5 oua depinde de marime, 250 g margarina, pesmet fin, marar,cozi de ceapa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

se numara foile si se impart in doua
se pune o foaie in tavaunsa cu ulei
se unge foaia cu ulei si se presara putin pesmet
se repeta operatia pana am pus jumatate din cantitatea de foi
se pune branza pe care am amestecat_o bine,telemea cu cealalta cu ouale ,mararul taiat marunt si cozile de ceapa taiate
se pune cealalte jumatate de cantitate de foi
la sfarsit se taie in tava in forma si dimensiunea pe care o vrem .se topeste margarina si se pune peste .se mai taie inca o data ca sa patrunda margarina bine
se pune in cuptor la 175° pana cand s_a rumenit bine.sa devina putin maronie(cam 30 min)
se mananca rece sau calda cu smantana peste
Daca ti-a placut reteta noastra "placinta frantuzeasca sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g foi pt placinta linco
  • 300 g branza de vaca
  • 300 g branza telemea
  • 4-5 oua depinde de marime
  • 250 g margarina
  • pesmet fin
  • marar,cozi de ceapa

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
CREMA DE BRANZA