autor:

Fara foto

» » Aperitive

placinta frantuzeasca sarata

Autor: nicoleta juhasz (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta juhasz (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
500 g foi pt placinta linco, 300 g branza de vaca, 300 g branza telemea, 4-5 oua depinde de marime, 250 g margarina, pesmet fin, marar,cozi de ceapa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

se numara foile si se impart in doua
se pune o foaie in tavaunsa cu ulei
se unge foaia cu ulei si se presara putin pesmet
se repeta operatia pana am pus jumatate din cantitatea de foi
se pune branza pe care am amestecat_o bine,telemea cu cealalta cu ouale ,mararul taiat marunt si cozile de ceapa taiate
se pune cealalte jumatate de cantitate de foi
la sfarsit se taie in tava in forma si dimensiunea pe care o vrem .se topeste margarina si se pune peste .se mai taie inca o data ca sa patrunda margarina bine
se pune in cuptor la 175° pana cand s_a rumenit bine.sa devina putin maronie(cam 30 min)
se mananca rece sau calda cu smantana peste
Daca ti-a placut reteta noastra "placinta frantuzeasca sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite cu branza

Clatite cu branza

Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc. Preparati

22 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza FLUTURAS

Pateuri cu branza FLUTURAS

Se framanta un aluat la rece din untul si branza date pe razatoarea mare si se adauga si faina.Se

6 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g foi pt placinta linco
  • 300 g branza de vaca
  • 300 g branza telemea
  • 4-5 oua depinde de marime
  • 250 g margarina
  • pesmet fin
  • marar,cozi de ceapa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Vinete pane cu urda si ardei gras