autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta impletita cu mere si stafide

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 650gr faina,, 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,, putina sare,, 2 oua,, 150 gr zahar,, 250 ml lapte caldut,, 100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime)., Umplutura:, 8 mere mari,, 150 gr zahar,, 100 gr stafide,, 2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,, 1 lingurita scortisoara,, zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,, 1 lingura faina,, 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta,, putin zahar praf pentru pudrat .

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia (daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul, sarea, untura si ouale. Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara.

Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina.

Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade.

Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu caise

prajitura cu caise

Se amesteca in castron galbenusele cu 6 linguri de apa rece 10 minute. Se adauga zaharul si se

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza, capsune si zmeura

Prajitura cu branza, capsune si zmeura

1. Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. 2. Pentru blat, se pun migdalele (biscuitii), faina,

3 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 650gr faina,
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,
  • putina sare,
  • 2 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime).
  • Umplutura:
  • 8 mere mari,
  • 150 gr zahar,
  • 100 gr stafide,
  • 2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,
  • 1 lingura faina,
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta,
  • putin zahar praf pentru pudrat .

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars