autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta impletita cu mere si stafide

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 650gr faina,, 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,, putina sare,, 2 oua,, 150 gr zahar,, 250 ml lapte caldut,, 100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime)., Umplutura:, 8 mere mari,, 150 gr zahar,, 100 gr stafide,, 2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,, 1 lingurita scortisoara,, zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,, 1 lingura faina,, 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta,, putin zahar praf pentru pudrat .

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia (daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul, sarea, untura si ouale. Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara.

Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina.

Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade.

Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu smochine, tamarind si iasomie

Prajitura cu smochine, tamarind si iasomie

Preparare blat Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale,

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 650gr faina,
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,
  • putina sare,
  • 2 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime).
  • Umplutura:
  • 8 mere mari,
  • 150 gr zahar,
  • 100 gr stafide,
  • 2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,
  • 1 lingura faina,
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta,
  • putin zahar praf pentru pudrat .

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata