autor:

Anca Bunea

» » Mancaruri cu carne

Placinta pastorului / Shepherd's pie

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 vase medii:, 4 linguri ulei de masline, 2 cepe mari, rase, 4 catei usturoi, rasi, 3 morcovi, rasi, 1,4 kg carne tocata de miel/ oaie, 3 linguri piure de tomate, 250 ml supa de pui, 130 ml vin rosu, 3 linguri sos Worcester, 4-5 crengute cimbru proaspat, tocat, 4-5 crengute rozmarin proaspat, tocat, sare, piper negru proaspat macinat, Pentru piure:, 1,3 kg cartofi, 150 g unt, 3 galbenusuri, 70 g parmezan proaspat ras, sare, piper negru proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul) se pune uleiul si se caleste carnea.

Se asezoneaza cu sare si piper

Se adauga ceapa, morcovul si usturoiul.

Dupa cateva minute, se adauga sosul Worcester, piureul de tomate si vinul si se amesteca bine pana ce carnea si legumele sunt bine gatite.

La final se adauga cimbrul, rozmarinul si supa de pui. Se mai lasa cateva minute.

Pentru piure, se fierb cartofii, se scurg, se paseaza apoi se adauga untul, galbenusurile, sare, piper, parmezanul ras (pastrati un pumn de parmezan pentru final) si se amesteca.

Intr-un vas se pune carnea apoi piureul peste care se presara parmezanul ramas.

Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce piureul a capatat o crusta aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pastorului / Shepherd's pie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de legume cu carne

Musaca de legume cu carne

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, marar, sare,piper,ienibahar,cimbru dupa gust si se caleste

11 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefania Moasa , 13 ianuarie 2015

    Super !!!

  • Fara foto

    Cornella Jacobs , 10 ianuarie 2015

    sheperd pie

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 2 vase medii:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • rase
  • 4 catei usturoi
  • rasi
  • 3 morcovi
  • rasi
  • 1,4 kg carne tocata de miel/ oaie
  • 3 linguri piure de tomate
  • 250 ml supa de pui
  • 130 ml vin rosu
  • 3 linguri sos Worcester
  • 4-5 crengute cimbru proaspat
  • tocat
  • 4-5 crengute rozmarin proaspat
  • tocat
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru piure:
  • 1,3 kg cartofi
  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 70 g parmezan proaspat ras
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ardei umpluti cu carne