Placinta pastorului / Shepherd's pie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta pastorului / Shepherd's pie

Ingrediente

  • Ingrediente 2 vase medii:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari, rase
  • 4 catei usturoi, rasi
  • 3 morcovi, rasi
  • 1,4 kg carne tocata de miel/ oaie
  • 3 linguri piure de tomate
  • 250 ml supa de pui
  • 130 ml vin rosu
  • 3 linguri sos Worcester
  • 4-5 crengute cimbru proaspat, tocat
  • 4-5 crengute rozmarin proaspat, tocat
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • Pentru piure:
  • 1,3 kg cartofi
  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 70 g parmezan proaspat ras
  • sare, piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul) se pune uleiul si se caleste carnea.

Se asezoneaza cu sare si piper

Se adauga ceapa, morcovul si usturoiul.

Dupa cateva minute, se adauga sosul Worcester, piureul de tomate si vinul si se amesteca bine pana ce carnea si legumele sunt bine gatite.

La final se adauga cimbrul, rozmarinul si supa de pui. Se mai lasa cateva minute.

Pentru piure, se fierb cartofii, se scurg, se paseaza apoi se adauga untul, galbenusurile, sare, piper, parmezanul ras (pastrati un pumn de parmezan pentru final) si se amesteca.

Intr-un vas se pune carnea apoi piureul peste care se presara parmezanul ramas.

Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce piureul a capatat o crusta aurie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura